Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Recordinstroom in cryptovaluta

De instroom in cryptovaluta-fondsen en -producten heeft al een record van $ 4,2 miljard bereikt voor het eerste kwartaal, als gevolg van de groeiende interesse van institutionele beleggers, zo bleek uit gegevens van CoinShares.

Het vorige hoogtepunt voor de instroom van cryptovaluta was $ 3,9 miljard in het vierde kwartaal van vorig jaar, wat de totale instroom voor 2020 op $ 6,7 miljard bracht, zo blijkt uit de gegevens van de vermogensbeheerder.

Bitcoin, ’s werelds grootste digitale valuta in termen van marktkapitalisatie, heeft dit jaar tot nu toe de meeste instroom gehad met $ 3,3 miljard, terwijl ethereum op de tweede plaats stond met $ 731 miljoen.

Bitcoin bereikte zaterdag een recordhoogte van $ 61.781,83, maar is sindsdien gedaald toen investeerders hun winsten consolideerden en te midden van plannen van India om cryptovaluta’s te verbieden.

“Naarmate bitcoin mainstream wordt en meer aandacht trekt, zal het waarschijnlijk meer aandacht krijgen van toezichthouders in de Verenigde Staten en Azië”, zei Jesse Cohen, senior analist bij Investing.com.

Dinsdag bedroeg de virtuele valuta $ 55.415.

“Het potentieel voor meer controle en strengere regelgeving blijft de grootste tegenwind voor bitcoin,” voegde Cohen toe.

Crypto-activa onder beheer zijn ook gestegen naar een piek van $ 55,8 miljard, toonden CoinShares-gegevens. Vorig jaar bereikte het AUM voor de sector $ 37,6 miljard. Vijf aanbieders van digitale activa-investeringen houden nu toezicht op activa van meer dan $ 5 miljard.

Grayscale is nog steeds de grootste beheerder van digitale valuta, met $ 43,73 miljard aan activa, terwijl CoinShares, de op een na grootste bijna $ 5 miljard aan activa onder de hoede heeft.

De analyse van CoinShares toonde verder aan dat beleggers investeringsaanbieders blijven kiezen die simpelweg de prijs van digitale activa volgen, zogenaamde passieve fondsen, boven degenen met actieve beheerstrategieën.

Passieve fondsen hebben een vermogen onder beheer van $ 54,1 miljard, vergeleken met $ 786 miljoen voor degenen met actieve strategieën.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *