Met deze aandelen zet u in op de stijging na corona

Bank of America adviseert beleggers om zich te positioneren voor de aanstaande opening van de Amerikaanse economie. De Amerikaanse grote bank noemt 17 aandelen voor een heropeningstransactie”.

Het coronavirus is niet langer een “staartrisico” voor de markten, dus het vertegenwoordigt niet langer een extreem hoog risico, zo luidt tenminste de laatste enquête onder fondsmanagers van Bank of America . De fondsbeheerders zijn optimistisch over de op handen zijnde opening van de Amerikaanse economie in de loop van het lopende vaccinatieproces. Bovendien hadden de bedrijven, gezien de opgekropte vraag, een zeldzaam prijszettingsvermogen.

Bank of America (BofA) noemt 17 aandelen die vooral zullen profiteren van de aanstaande heropening van de economie. Velen van hen bevinden zich in het small- en midcap-segment. Met deze aandelen kunnen beleggers wedden op de “heropeningstransactie”.

Alcoa ($31,19) : BofA heeft een koersdoel van $ 37 vastgesteld voor de Amerikaanse aluminiumfabrikant. De prijs van aluminium zal waarschijnlijk blijven stijgen. Alcoa zou moeten profiteren van de toenemende wereldwijde vraag.

Broadcom ($464,15) : Het aandeel van het Amerikaanse halfgeleiderbedrijf is in 2020 al aanzienlijk gestegen. Niettemin stelt BofA het koersdoel vast op $ 550.

Hess ($67,32) : Het Amerikaanse bedrijf, dat ruwe olie over de hele wereld produceert, vervoert en raffineert, heeft na het herstel van de olieprijs al sterke winsten geboekt op de aandelenmarkt: het aandeel steeg van ongeveer $ 40 in oktober 2020 tot net onder $ 70 medio maart. BofA gelooft dat de rally zal doorgaan en stelt een koersdoel van $ 95.

Walt Disney ($192,28): Het Amerikaanse entertainmentbedrijf wist ondanks de sluiting van de parken de coronacrisis het hoofd te bieden. Met name de nieuwe streamingdienst Disney + is booming en roept veel fantasie op bij investeerders. BofA heeft een koersdoel vastgesteld van $ 223.

Aandelen die ook op de BofA-lijst staan:

CNH Industrial , Comcast , Emerson Electric , Herc Holdings, Knight-Swift Transportation, Occidental Petroleum , Parker Hannifin, Principal Financial, Robert Half International, Union Pacific en World Fuel Services.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.