Snel geld verdienen met Tesla-aandelen?

De aandelen van elektrische autofabrikant Tesla zijn dinsdag met bijna 20 procent (!) Gestegen. De sterkste dagelijkse toename in een jaar! Met de koersstijging steeg de waarde van het bedrijf van Tesla-baas Elon Musk (49) met meer dan $ 100 miljard. Het markeerde het einde van een reeks van verliezen van vijf dagen.

Het aandeel sloot dinsdag na de recordstijging op $ 673,5. Maar er is nog ruimte voor verbetering. Dat denkt tenminste analist Patrick Hummel van de grote Zwitserse bank UBS. Hij verhoogde onlangs zijn koersdoel voor Tesla-aandelen van $ 325 naar $ 730.

Financieel expert Christian Röhl (“dividendnaald”) raakte niet al te opgewonden. Hij ziet de huidige koersontwikkeling met een nuchter oog:

“Als de investeerders primair gericht zijn op kansen en toekomstige groei, zal de koers onevenredig profiteren. Als daarentegen de angst voor hoge waarderingen de overhand heeft, wordt Tesla genadeloos verkocht en daalt het aandeel aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld de Nasdaq Composite Index ”, legt Röhl uit.

Koersbewegingen op korte termijn moeten daarom “niet te veel worden geïnterpreteerd”. Röhl: “Ze hebben niets met het bedrijf te maken, maar zijn slechts een uitdrukking van wat de beurskoersen op korte termijn sturen: de eeuwige concurrentie tussen hebzucht en angst. En gisteravond was de hebzucht gewoon weer groter. Na een paar beurssessies stond angst op de voorgrond. ”

Voor aandelendeskundige Katja Eckardt zou de interactie met de cryptovaluta Bitcoin een reden kunnen zijn voor de stijging. Half februari kondigde Tesla-baas Elon Musk aan dat hij 1,5 miljard dollar in Bitcoin zou investeren en dat hij in de toekomst ook aankopen met de digitale valuta zou accepteren. Eckardt: “Als de Bitcoin-prijs op de lange termijn blijft stijgen, zal ook het Tesla-aandeel profiteren.”

Bovendien streeft het bedrijf ernaar om vanaf 2025 elke tweede US dollar aan omzet te genereren met zijn softwareoplossingen. Eckardt gelooft een “veelbelovende visie”: “Als dat geen koersveranderend nieuws is voor speculatieve beleggers.”

Eind januari had Tesla zijn hoogste punt ooit bereikt. Toen daalde het aandeel met bijna 40 procent. Financieel professional Jens Rabe (“Rabe Academy”) heeft een verklaring waarom het aandeel nu zo is gestegen: “Wanneer aandelen heel sterk dalen, is er altijd een terugslag en deze terugslag kan erg sterk zijn. Het is alsof je een elastiekje overstrekt en het terugschuift. We zien dit effect momenteel. ”

Iedereen die op korte termijn handelt, zal profiteren van deze koersontwikkeling. Betekent: degenen die eergisteren hebben gekocht en gisteren zijn uitgestapt.

Is het nog steeds de moeite waard om in te stappen?

De experts zeggen: nee, in ieder geval voor iemand die op lange termijn wil investeren.

Röhl: “Tesla is zonder twijfel een fascinerend bedrijf. Maar veel van dit potentieel is al in de koers geprijsd. Vergeet niet: zelfs als Tesla erin slaagt de verkoop te verdubbelen tot meer dan $ 65 miljard tegen 2022, dan zou het aandeel nog steeds worden gewaardeerd tegen ongeveer 100 keer de winst. ”

Beursexpert Katja Eckardt ziet het op dezelfde manier. Voor de financiële expert is het aandeel “enorm overgewaardeerd”. Eckardt: “Als je de nodige verandering aan de hoge kant hebt en je zin hebt in risicovolle beursavonturen, kan Tesla een hete gok worden. Niet meer.”

Voor de traditioneel gepositioneerde lange termijn investeerders heeft ze nog een tip: kijk naar de concurrentie! Eckardt: “Porsche is een financiële holding – als het ware een groot depot, en heeft veel Volkswagen-aandelen in portefeuille, waarvan de prijs naar mijn mening pas echt vol gas zal geven in de toekomst.

Als beurshandelaar moet je eerst de volatiliteit van een Tesla-aandeel waarderen en ten tweede het verdragen zonder je zenuwen te verliezen. ”

Rabe: “Als iemand me zou vragen of ik nu in de aandelen zou investeren, zou ik nee zeggen en wachten tot de koersen dalen voordat ik terugga naar Tesla.”

Bron: Bild.de

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.