Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Prijs bitcoin werd gemanipuleerd

Twee geautomatiseerde handelsmachines (“bots”) hebben eind 2013 de bictoinprijs omhoog gestuwd van $150 naar meer dan $1.000. Dat blijkt uit een studie van Neil Gandal, JT Hamrick, Tyler Moore en Tali Oberman naar prijsmanipulatie bij de digitale munt.

Voor velen was het duidelijk dat de Bitcoin-markten op zijn minst worden gemanipuleerd door een of twee grote spelers. “Dit document identificeert en analyseert de impact van verdachte handelsactiviteiten op de Mt. Gox Bitcoin beurs, waarbij ongeveer 600.000 bitcoins (BTC) ter waarde van $ 188 miljoen frauduleus werden verkregen “, aldus de onderzoekers.

“Tijdens beide periodes steeg de USD-BTC-wisselkoers met gemiddeld vier procent op dagen waarop verdachte transacties plaatsvonden, vergeleken met een lichte daling op dagen zonder verdachte activiteit. Op basis van een grondige analyse met uitgebreide robuustheidscontroles laat de studie zien dat de verdachte handelsactiviteit waarschijnlijk de ongekende piek in de USD-BTC-wisselkoers veroorzaakte eind 2013, toen de prijs in twee maanden steeg van ongeveer $ 150 naar meer dan $1.000 in twee maanden”.

De onderzoekers ontdekten dat veel gevallen van prijsmanipulatie plaatsvonden simpelweg omdat de markt erg dun was voor verschillende cryptovaluta’s, waaronder de vroege Bitcoin. “Ondanks de enorme toename van de marktkapitalisatie, vergelijkbaar met de bitcoin-markt in 2013 (de onderzochte periode), zijn de markten voor deze andere digitale valuta’s erg mager. Het aantal cryptovaluta’s zijn toegenomen van ongeveer 80 tijdens de onderzochte periode tot 843 vandaag! Veel van deze markten zijn dun en onderhevig aan prijsmanipulatie. ”

De manipulatie gebeurde in de eerste plaats via twee bots, Markus en Willy, die geldige transacties leken te geven, maar niet de bitcoin bezaten die ze gebruikten. Tijdens de Mt. Gox hack, waren een aantal van deze bots in staat valse transacties te creëren en miljoenen te verdienen terwijl ze de prijs van BTC manipuleerden.

Crypto rapport

Crypto technologie gaat ons leven veranderen. De mensheid staat op het punt nog weer een enorme stap te maken. Een stap die zo groot is als de uitvinding van het wiel. De vraag is hoe we hier als particuliere beleggers van gaan profiteren. Alle antwoorden op uw vragen over crypto technologie gebundeld in een full color rapport van bijna 50 pagina’s! Inclusief de handleiding voor het kopen van cryptomunten! KLIK HIER om het te bestellen

3 bitcoin-aandelen

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *