Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: aanloop naar negatief sentiment

Conform de prognose zorgden in kracht toenemende plaagstoten voor een onderbreking van het bullish sentiment. In de loop van vrijdag kwam de beloofde toegift, de terugkeer van de bull, zij het heel geleidelijk op gang. Conform het vorige bericht is dit echter de aanloop naar bearish sentiment.

DAX 15 januari 2018
DAX 15 januari 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € € 25.256 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: aanloop naar negatief sentiment”

 1. Satilmis

  Update 16 januari 2018: Het sentiment van de DAX was ongeanimeerd en leverde een richtingloze beurs op. Dit kwakkelende verloop lijkt zich vandaag aanvankelijk voort te zetten.

  In de loop van de dag nemen de kansen op wat meer dynamiek toe. Die levert vermoedelijk een nieuwe instapkans op.

 2. Satilmis

  Update 17 januari 2018: Conform de prognose zette de kwakkelende koersontwikkeling door en beweegt de DAX zich in de richting van een nieuw instapmoment.

  Voor vandaag zijn de vooruitzichten zwak tot matig.

 3. Satilmis

  Update 18 januari 2018: Conform de prognose was de stemming in Frankfurt zwak tot matig. De traag bewegende cycli beloven herstel, zij het vermoedelijk met horten en stoten.

 4. Satilmis

  Update 19 januari 2018: Conform de prognose was de stemming in Frankfurt (net als in Amsterdam) overwegend positief, terwijl de overige aandelenbeurzen wisselvallig tot licht negatief (Wall Street) presteerden.

  De intraday cycli verkeren in een bullish formatie. Het meerdaagse stemmingsbeeld van de dagcycli laat zien dat Frankfurt een fase van topvorming is ingegaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *