Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX: de cycle low is aanstaande

De AEX heeft inmiddels per de draaidatum (9 januari) een top gezet. Ook het aangegeven koersdoel van 563,50-565,50, kwam een heel eind overéén met de daadwerkelijke prijsactie. We zagen per 9 januari een intraday high van 563,31 (het hoogste punt in 2007 was 563,98). De echte high werd mijns inziens 9 januari nabeurs gezet aan het einde van de FTI sessie (rond 22:00 uur) met een slotstand van 563,55 in de FTI. Woensdag 10 januari werd een dubbele top gezet (563,30 intraday high) en daarna ging het begin van de daling als een speer waarna de rest van de daling zigzaggend volgde.

Ik heb bovenop de koersen gezeten en hierdoor de eerste trades succesvol af kunnen ronden al was het natuurlijk leuker geweest, voor de putopties, wanneer de AEX wat meer daling had laten zien. Ik zal in week 4 éénmalig de trades openbaar maken die ik heb gespeeld per vorige week en van de aankomende week (indien ik kansen zie). Zo kan iedereen zien hoe ik privé handel op de analyses en pogen het na te doen. Wat is anders de meerwaarde van een analyse aangezien het uiteindelijk gaat om het laten groeien van het vermogen of het verdienen van een salaris?

De aanbevelingen van experts voor 2018 is voor u op een rijtje gezet en een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Aankomende week
Ik hink op twee gedachten: enerzijds denk ik dat we idealiter toch nog een 563,50-565,50 gaan zien per begin van de week om daarna te gaan dalen. Deze toppen zetten met de nodige negatieve divergentie vanuit de RSI14 zou ideaal zijn! Het alternatief is dat de opleving van afgelopen vrijdag nog iets doorzet richting 562 om daar vervolgens de daling opnieuw in te zetten richting de cycle low per 19 januari. Ik verwacht wel eerst een bodem per 16 januari en vervolgens idealiter de lagere bodem per 19 januari.

Voor wat betreft de koersdoelen omlaag houd ik mij vast aan de analyse van vorige week (552,50-549,50), al is het, gezien de kracht omhoog, mogelijk dat we blij mogen zijn met een daling naar 555-554. Ik kan pas echt zeggen hoe groot een dergelijke daling zal worden indien ik een bepaald signaal zie in de uur grafieken. Vooralsnog is dat helaas nog niet het geval.

Het viel trouwens weer op hoe mooi een gap (dit keer de 558,16 up gap) twee dagen als steun diende en uiteindelijk niet gesloten is op slotbasis (intraday is niet relevant voor mij). Gezien de zigzaggende (correctieve) beweging van de koers en het niet kunnen sluiten van de up gap, betekent dat voor mij dat er nog kracht omhoog is en dat bleek ook afgelopen vrijdag. De vraag is nu alleen: waar gaan we toppen?

Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.

Mocht de koers voorbij de 565,50 schieten en daardoor geen van de twee geschetste scenario’s zich uitspelen, dan is de kans groot dat we toch nog de Amerikanen na gaan doen (gekke stijgingen aan de overkant van de plas terwijl Europa weer eens achterloopt) en ook loodrechte stijgingen uit de Hollandse mouw gaan toveren. De cycle low zal dan wel heel minimaal worden per 19 januari, maar dat zit mij niet lekker… Aan de andere kant heb ik de jaren negentig niet ‘beursbewust’ meegemaakt en heb daardoor weinig ervaring met een blow-off markt.

Ik houd daarom met alles rekening, maar mijn voorkeur gaat uit naar een hogere top om vervolgens te dalen naar 552,50-549,50 of 555-554. De diepte van de cycle low zal mij gaan vertellen wat de beurs nog meer in petto heeft. Geduldig en vol vertrouwen wacht ik op duidelijkheid want geen positie is ook een positie! U ziet vanzelf wel een bericht verschijnen onderaan de analyse.

Draaidata (maximaal 1 trading day afwijking)
Voorspeld                         Uiteindelijk
17/20 november low        17 november low
29/30 november high       29 november high
14 december low              15 december low
*19 december high           19 december high
29 december low              29 december low
*9 januari high                  9 januari high
19 januari low                   In afwachting

De slotstand is altijd leidend voor draaidata en alle andere technieken zoals Harmonic patterns, mijn eigen gapanalyse techniek en octaven analyse. Intraday bewegingen zeggen mij onvoldoende en zijn gezien het vervolg niet leidend. Idealiter krijg ik tijd en prijs in balans waardoor ik tot zeer scherpe analyses kom waarmee de beursliefhebber kan handelen.

Tot de volgende analyse!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

24 reacties op “AEX: de cycle low is aanstaande”

 1. Avatar
  Immanuel Koning

  De kans is goed aanwezig dat het alternatieve scenario ‘richting 562 en dan omlaag’ zich uitspeelt.

  Gegroet,

  Im

 2. Avatar
  Immanuel Koning

  Hallo J. van Heugten,

  Het is vooralsnog een slappe week ja, dat klopt! Zodoende mijn reactie gisteren, dat mijn alternatieve scenario zich waarschijnlijk uitspeelt.

  Ik zou het wel appreciëren dat je jouw uitspraak onderbouwt. Een plaatje zou fijn zijn met wat uitleg. Waarom 550? Waarom eerst een correctie? 😉 Op puur en alleen uitspraken kan niemand handelen en heeft daarom weinig tot geen waarde.

  Gegroet,

  Im

 3. Avatar
  Immanuel Koning

  De top lijkt eindelijk gezet te zijn! Gisteren officieel al in de uur, vandaag in de kwartier. Laat het nu dan maar eventjes wat dalen… 🙂

  Gegroet,

  Im

 4. Avatar
  J. van Heugten

  Beste immanuel helemaal waar,ik gaf alleen maar mijn eindconlusie.Ik heb geen zin in al dat gescribbel. Een van mijn belangrijkste redenen: 2×256=512 (top van 2015) 2×267=534 (top van mei 2017) en 2×281=562 (top nu)Telkens is een verdubbeling van een belangrijke bodem een serieuze top.Ook call opties hebben zich vertienvoudigd (call jan. 550 en 555.Verder verslechterd het ‘umfeld’nl. de rente en dollar. Ook met deze waarderingen is een hyperbolische stiiging uitgesloten. Ik heb de jaren 90 wel beleefd en ook de beurscrash van 1987 en ik vermoed dat we vanuit de Kitchencyclus bodem van 11 febr. 2016 daar nu ook dicht bij zijn. We zijn nu 23 maanden verder en dat is al zeker drie keer de top geweest. De crash zou dus binnenkort kunnen beginnen!

 5. Avatar
  Immanuel Koning

  Kijk, nu komen we ergens! Interessante reactie, bedankt! Ik ga eens even speuren naar die bodems van 256, 267 en 281. 🙂

  Ik roep zelf al sinds 2015 dat we gaan crashen en eventjes had ik gelijk, maar na 130 punten hield dat op helaas. 🙂 Ik ben inmiddels crash af dus wellicht is dat het teken dat de crash gaat komen. Een enorme bear zoals ik die denkt dat het mogelijk is dat we een blow-off krijgen net zoals in Amerika. Ik ben gewoon een signaal op zich!!! 😀

  Gegroet,

  Im

 6. Avatar
  J. van Heugten

  Beste immanuel In 2016 had ik na -130 calls dat was een super opportunity voor calls. Mijn fantastische ‘pacingmeter’ gaf dat ook aan. Man, kon ik je mijn instrumentarium maar eens uit de doeken doen.Je zult versteld staan! Ik zie wel dat jij net als ik beursbloed door de aderen hebt stromen.Graag zou ik het allemaal aan jou uit de doeken doen.Ik ben nog nooit in de publiciteit getreden i.t.t. al die onbenullen met hun geneuzel

 7. Avatar
  Immanuel Koning

  Ik hoop dan maar dat ik niet tot de ‘onbenullen’ wordt gerekend. 😉 Als je het leuk vindt kunnen we een keer skypen. Je roept maar, dan neem ik wel even contact met jou op. Ik sta altijd open om naar anderen hun verhaal / ideeën te luisteren. Uiteindelijk volg ik wel een eigen plan, anders zou ik er nog steeds niets van hebben gesnapt na al die jaren. 🙂

  Gegroet,

  Im

 8. Avatar
  J. van Heugten

  Helemaal correct immanuel je eigen koers blijven volgen je moet autonoom zijn.Ik hoop wel dat ik je duidelijk heb gemaakt dat ik jou niet tot die ‘shitholes’reken anders had ik nooit om contact gevraagd! Ik heb geen computer alleen een vaste huistelefoon en een klein mobieltje met internet.Dus ik zou je graag telefonisch spreken.Hoe krijg ik mijn telefoonnummer bij jou zonder dat iedereen het ziet?

 9. Avatar
  Immanuel Koning

  Ik heb jouw e-mailadres genoteerd. Ik zal, wanneer ik in een wat rustiger vaarwater zit (kan nog even duren, geef mij wat tijd), een mail naar jou sturen. Dan kunnen we van daaruit weer verder, lijkt me leuk! 🙂

  Gegroet,

  Im

 10. Avatar
  J. van Heugten

  Bedankt Immanuel Je ziet nu al dat ik gelijk heb. Key reversal!Ik snap dat je het druk hebt.Als je autonoom bent moet je alles zelf doen en dan heb je het altijd druk. Ik wacht op je email.Succes!!

 11. Avatar
  Immanuel Koning

  We zijn dichtbij de top (net gezet of iets later vandaag nog)! Ik denk zelf iets later vandaag… Deze gekke beweging zag ik niet direct aankomen gisteravond, maar het ging te rap overnight dus bij opening vanochtend kon ik weten dat dit zou gebeuren. 😉

  De beweging lijkt erg veel op de top per 6/7 november 2017 (fractaal), need I say more?! Meer hints dan dit kan ik niet geven…

  Gegroet,

  Im

 12. Avatar
  Immanuel Koning

  Het is mij de markt wel…

  Begin van de week ging ik van scenario 2 uit, FOUT.
  Vandaag dan toch weer scenario 1, FOUT in progress???
  Wordt het dan toch het derde en voor mij ‘niet normale’ scenario waarin we nu al meedoen aan de blow-off beweging net zoals Amerika? Allemaal leuk en aardig, maar die bodem moet nog wel gewoon komen per 19 januari en UITERLIJK 22 januari! Hoe laag/hoog de bodem zal zijn, zal het vervolg verklappen mijns inziens.

  We wachten het morgen maar weer af!

  Gegroet,

  Im

 13. Avatar
  J. van Heugten

  Shit bak geld verloren zo zie je maar weer zelfs bij stijgende rente en dalende dollar weet de beurs een doorbraak te forceren. Ongelofelijk

 14. Avatar
  Immanuel Koning

  Het was voor mij ook geen lekkere paar trades deze week, maar we hebben nu wel duidelijkheid! Maakt de analyse schrijven a.s. zondag wel makkelijker voor mij. Alleen de verliezen melden is dan weer zo jammer… 😉 Maar wij beursliefhebbers kunnen tegen een stootje! 🙂

  Ik heb vandaag weer onwijs veel mogen leren, over het signalensysteem, hoe daarop te handelen en over de cycle low (en dus het vervolg van de markt). Dat is mij die paar verliezen wel waard geweest hoe vervelend het ook is!

  Gegroet,

  Im

  PS:
  Inmiddels is er duidelijkheid. Scenario ‘we gaan Amerika achterna’ is bezig. Heel jammer natuurlijk, maar deze markt zit vol met verrassingen omhoog. Daarnaast is de 16 januari (wat voor mij een eerste bodem had moeten zijn) de cycle low geworden en zal morgen (einde dag) een hogere low worden gezet om vervolgens een top te gaan zoeken. Koersdoel is bekend, datum kan ik gokken! 🙂 Volgende belangrijke low datum met koersdoel is mijns inziens ook goed te raden! Zondag verder… 🙂

  1. Avatar

   beste immanuel

   dus ipv 19 jan of 22 jan na aanpassing was de cycle low 16 januari

   dus deze keer wel niet uitgekomen

   jammer genoeg pas achteraf (als het te laat is) stellen we dat vast

   maar goed, wanneer is de volgende cycle low ?

   nog in januari ?

   dank

 15. Avatar
  Immanuel Koning

  Wat ik al had gezegd per 16 januari om 18:21 uur:
  Ik ben inmiddels crash af dus wellicht is dat het teken dat de crash gaat komen. Een enorme bear zoals ik die denkt dat het mogelijk is dat we een blow-off krijgen net zoals in Amerika. Ik ben gewoon een signaal op zich!!! ????

  UP it is, ik ben helaas toch geen teken, haha. 😉

  Gegroet,

  Im

 16. Avatar
  Immanuel Koning

  Hallo trader1980,

  Per 19 januari had ik de diepste low verwacht. Echter is mijn eerste genoemde datum (16 januari) het al geworden. Erg leerzaam voor mij. Ik heb alle cycli pas een maand of twee helemaal juist geprogrammeerd in Excel. Het is dus logisch dat er nog iets kan gebeuren dat ik moet finetunen omdat ik de draaidata (vanuit Excel) gebruik als leidend en daarnaast de uurgrafiek (die geeft 16/19 januari) om meer zekerheid te krijgen over de datum. Dus er komt nog een stuk menselijke interpretatie aan te pas. Helaas ben ik niet perfect!

  Voor mij is het belangrijk dat ik mijzelf in de ogen kan blijven kijken (heb ik wel een spiegel bij nodig overigens) en ook mijn lezers! Nog belangrijker, het is heel fijn dat ik direct zie en erken dat iets fout gaat en ervan leer zodat ik weet hoe dit de volgende keer kan worden voorkomen! 🙂

  Dus waarom praat ik nu ‘achteraf’ terwijl ik telkens toch een update voor de liefhebber heb geplaatst??? Ik zal jouw opmerking ‘vriendelijke behandelen’ want al niet wil dat u geschiedt… Daarom ga ik de vraag bij jou neerleggen trader1980 want ik weet zeker dat je van vragen en dus zelf nadenken, het meest zult leren: hoe weet je dat een top niet meer DE TOP is en een bodem niet meer DE BODEM?

  Zo kon ik vandaag dus pas honderd procent zeker weten dat het blow-off scenario in progress is (en de 9 januari top dus niet meer DE TOP is) en dat op 16 januari de cycle low is gezet. 😉

  Concreet dan nu, want daar houden we allemaal van: mijn idee is morgen op de low (ik gok einde dag) mijn puts te dumpen rond 563-564 (met een beetje geluk) en te zoeken naar een long entry voor de punten omhoog die nog gaan komen (dat zijn er nog een aantal). Of dit allemaal gaat lukken met mijn drukke schema morgen, ik ga mijn best doen… Ik heb nu in ieder geval duidelijkheid en die zal ik zondag netjes in de analyse verwerken. Hopen dan maar weer dat die duidelijkheid voor een groot deel ‘waarheid’ gaat zijn! 🙂 Duidelijkheid maakt mijn job in ieder geval weer wat makkelijker, al is het niet leuk om verliezen te melden van een aantal trades (maar beloofd is beloofd). Analyseren en traden zijn, jawel, twee verschillende bezigheden al moet met een goede analyse een goed handelsresultaat kunnen worden behaald mijns inziens! Het vergt alleen de nodige ervaring en regels. 😉

  En wat betreft de volgende belangrijke low, die ga ik nu mooi niet verklappen! Ik houd de spanning er nog even in. 😀

  Ik hoop dat ik zo één en ander voor je heb kunnen verhelderen trader1980!

  Gegroet,

  Im

 17. Avatar
  J. van Heugten

  In antwoord op trader 1980 :we gaan nu eerst naar 576 eind volgende week om pas daarna weer af te zakken naar 554 rond 5 februari = dag 80.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *