Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin zal het beter dan aandelen doen

Volgens een onderzoek onder financiële experts zal de prijsontwikkeling van Bitcoin de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven in het lopende jaar verslaan. De studie dat nu is gepubliceerd door het blockchain-analysebedrijf Chainalysis, heeft de economische aspecten van “virtueel geld” behandeld. De onderzoekers van het bedrijf interviewden 350 financiële experts, van wie de meesten denken dat het kopen van Bitcoin een verstandige investering is.

Positieve prijsontwikkeling verwacht voor Bitcoin

Hoewel critici van de cryptovaluta elf jaar na de release nog steeds een ‘gok’ noemen, voorspelt 48 procent van de ondervraagde financiële experts dat Bitcoin in het lopende jaar een prijsontwikkeling zal zien die zelfs de Standards & Poor’s 500 (S&P 500) -index verslaat. Hierin de zitten de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven.

33,2 procent van de financiële experts beschouwt de S&P 500 daarentegen als de meest winstgevende investeringsmogelijkheid op dit moment, maar ziet ook positieve prestaties voor Bitcoin. Aan de andere kant blijven de Bloomberg Barclays Bond Index, die de Amerikaanse obligatiemarkt volgt en waarvan slechts 12,7 procent van de deelnemers aan de studie de grootste jaarlijkse groei voorspelt, en de House Pricing Index, die slechts 5,5 procent van de respondenten beschouwt als de beste investeringsmogelijkheid, achterop.

Regelgevende problemen

Aan de deelnemers aan de studie werd ook gevraagd welke factoren hen ervan weerhouden meer in bitcoins of andere cryptovaluta’s te investeren en welke belemmeringen volgens hen een snellere groei verhinderen. 39 procent van de deelnemers noemde het gebrek aan controlemogelijkheden voor illegale bedrijven de belangrijkste reden voor hun beperkte zaken met bitcoins.

Bovendien gaf elk 17,9 procent aan dat ze, hoewel ze institutioneel bitcoins zouden willen verhandelen, niet de noodzakelijke toestemming van hun superieuren zouden krijgen om dit te doen, of dat ze geen bitcoins zouden verhandelen omdat wettelijke vereisten het moeilijk maken om volledig in overeenstemming met de wet te handelen. Bovendien gaf 25,1 procent van de deelnemers aan de studie aan dat de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies van ongeveer $ 300 miljard (vanaf februari 2020) niet groot genoeg is voor hun instellingen om hun handel onder de loep te nemen.

Betere relevantie door dagelijks gebruik

Verantwoordelijk voor de onduidelijke wetten in veel landen en de lage marktkapitalisatie in vergelijking met andere financiële producten is volgens de deelnemers aan de studie voornamelijk de lage prevalentie van bitcoin en de nauwelijks bestaande relevantie in het dagelijkse zakendoen.

43,9 procent van de ondervraagden zei daarom dat Bitcoins alleen relevant zullen worden voor hun bedrijf als de eisen van de klant en het dagelijks gebruik ook aanzienlijk toenemen. Factoren die Bitcoin al interessant maken voor institutionele beleggers zijn volgens de geïnterviewden de mogelijkheid om zichzelf als pioniers te vestigen en hun eigen bedrijf voor de toekomst te ontwikkelen (19,9 procent) en de mogelijkheid om al winst te maken met Bitcoin trading ( 17,9 procent).

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *