Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin stijgt: wat zijn de vooruitzichten in 2021?

De cryptovaluta’s – vooral de belangrijkste valuta Bitcoin – begonnen het nieuwe jaar met sterke koersstijgingen. In de tussentijd krast de Bitcoin-prijs zelfs de $ 40.000. Ter vergelijking: bij de Corona-crash medio maart was een Bitcoin kortstondig maar net geen $ 4.000 waard. Dit betekent dat de prijs in minder dan een jaar tijd vertienvoudigd is. Alleen al in de afgelopen drie maanden is de waarde bijna verviervoudigd.

De laatste prijsontwikkeling is ook een weerspiegeling van de toegenomen onzekerheid als gevolg van de heropflakkerende Corona-crisis. Een van de belangrijkste drijfveren is echter nog steeds het zeer soepele monetaire beleid van de centrale banken in veel geïndustrialiseerde landen en de daarmee samenhangende zoektocht naar alternatieve activaklassen. “Nu negatieve rentetarieven op steeds meer spaarrekeningen realiteit worden, en gezien het monetaire beleid van de ECB, kan niet worden verwacht dat het goedkope geldbeleid binnenkort zal eindigen, beleggers zijn wanhopig op zoek naar investeringsmogelijkheden”, legt Dr. Hans-Joerg Naumer, Global Head of Capital Markets bij Allianz Global Investors uit.

Negatieve rentetarieven enerzijds en de angst voor sterk stijgende inflatiecijfers anderzijds drijven steeds meer investeerders in cryptovaluta’s en vooral in Bitcoin. Terwijl de analisten van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase een koersdoel stellen van 146.000 US dollar, wat een verder opwaarts potentieel van bijna 300 procent betekent, waarschuwen voorstanders van consumenten voor een exorbitante overwaardering van de beroemdste digitale valuta.

Hoge vraag naar Bitcoin van institutionele beleggers
Een andere belangrijke trend is momenteel het opwarmen van de Bitcoin-prijs: steeds meer institutionele beleggers zoeken naar mogelijkheden om te investeren in cryptocurrencies. “De opname van Bitcoin in portefeuilles door institutionele beleggers is nog maar net begonnen”, schreef Nikolaos Panigirtzoglou in een nieuwe studie voor de Amerikaanse investeringsbank JP Morgan Chase. Een sterke uitstroom van middelen in goudinvesteringen wordt gecompenseerd door een instroom van middelen van professionele beleggers in Bitcoin.

Volgens persbureau Bloomberg zijn grote investeerders die bekend zijn in de branche, zoals Paul Tudor Jones, Scott Minerd en Stan Druckermiller, onlangs begonnen met het investeren van geld in Bitcoin of overwegen ze deze stap te nemen. Het potentieel van professionele beleggers lijkt bijzonder groot te zijn, aangezien ze tot dusver de digitale valuta grotendeels hebben vermeden en nu een inhaalslag kunnen maken. “De meeste institutionele beleggers hebben nog niet in Bitcoin geïnvesteerd en degenen die iets hebben geïnvesteerd, zijn extreem klein in vergelijking met traditionele investeringen”, vervolgt Panigirtzoglou.

De analist van JP Morgan Chase denkt dat Bitcoin binnenkort de nieuwe gouden standaard zou kunnen worden, is wat overdreven. Hoewel de volatiliteit waarschijnlijk zal blijven afnemen in vergelijking met een paar jaar geleden, zal het fluctuatiebereik van Bitcoin aanvankelijk op een hoog niveau blijven in vergelijking met conventionele systemen. De richtprijs van 146.000 dollar moet dus ook op de lange termijn begrepen worden.

Hoe snel het koersdoel wordt bereikt, hangt ook af van wanneer Bitcoin zich vestigt als een veelgebruikt betaalmiddel. Een belangrijke stap in de richting van massale aanpassing kwam onlangs van PayPal. De Amerikaanse betalingsdienstaanbieder kondigde in oktober aan dat het zijn klanten zou toestaan ​​met Bitcoins te betalen. Dit voedde de vraag extra.

Ethereum, Litecoin & Co in de slipstream van Bitcoin
Volgens de aanbieder CoinMarketCap wordt de marktkapitalisatie van Bitcoin momenteel geschat op ongeveer 580 miljard euro. Dat is een enorme waarde voor een enkele digitale valuta en komt overeen met ongeveer twee derde van de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies samen. Bitcoin is ook de oudste en verreweg de bekendste digitale valuta: begin dit jaar vierde het zijn elfde verjaardag.

Er zijn echter veel andere digitale valuta’s die de afgelopen weken ook een indrukwekkende rally hebben gekend. Ethereum is een van de bekendste : de op één na grootste cryptocurrency heeft momenteel een marktkapitalisatie van ruim 110 miljard euro en kan ook schitteren met een indrukwekkende ontwikkeling. Sinds het dieptepunt van maart in 2020 is de prijs met ongeveer 1.300 procent gestegen.

De cryptovaluta Polkadot is in de zomer van 2020 opnieuw opgestart. Sindsdien is de waarde verdrievoudigd van ongeveer drie dollar naar ruim negen dollar begin dit jaar. Polkadot glipte meteen in de top tien cryptocurrencies (naar marktkapitalisatie) en staat momenteel op de zevende plaats met een totale waardering van ruim zeven miljard euro. Het concept van Polkadot is om een ​​verbinding mogelijk te maken van individueel aangepaste sidechains met openbare blockchains. Deze mogelijke integratie van verschillende blockchains komt tegemoet aan de vraag en drijft de prijs op.

Litecoin kende ook een succesvolle start van het nieuwe jaar. De cryptocurrency wist de prijs in de afgelopen vier weken meer dan te verdubbelen. Aan de andere kant is een van de verliezers in de recente prijsstijging waarschijnlijk de cryptovaluta XRP Ripple , die gericht is op banken en internationale betalingen. De prijs is recent meer dan gehalveerd en ligt ongeveer op het niveau van begin 2020.

Bitcoin-voorspelling voor 2021
Op een paar uitzonderingen na laten de grootste cryptocurrencies aan het begin van het jaar allemaal een sterke groei zien. Maar hoe gaat de Bitcoin-koers verder – recht richting de US $ 100.000 of is er eerst een tegenslag? De snelle prijsontwikkeling van de afgelopen weken en dagen is in de ogen van veel marktpartijen overdreven en zou kunnen leiden tot een tijdelijke correctie.

Herinneringen aan de duidelijke stijging in december 2017 en de daaropvolgende diepe val in het voorjaar van 2018 worden gewekt. De prijsexplosie in de winter van 2017 bracht Bitcoin voor het eerst breed in de media. Tegenwoordig ziet het er anders uit: cryptovaluta’s zijn bij veel mensen bekend uit de media. Maar wie van degenen die nog geen Bitcoins hebben, durft nu te investeren?

Dr. Hans-Joerg Naumer waarschuwt voor te veel euforie: “Voor mij is Bitcoin geen investeringsvehikel, maar een puur verhaal, een zeer besmettelijk verhaal. Nobelprijswinnaar in de economie, Robert Shiller, aan wie ik deze gedachte te danken heb, vat het samen: ‘Bitcoin heeft geen waarde totdat mensen denken dat het er een heeft. ‘ Als niemand door dit verhaal kan worden ‘besmet’, is het voorbij. ”

Er lijkt zeker potentieel te zijn voor een verdere prijsstijging in 2021 als je kijkt naar de huidige ontwikkeling en de feiten voor de laatste prijsontwikkeling. Aan de andere kant zien sommige experts de vorming van bellen juist vanwege deze snelle toename. En er is natuurlijk geen garantie dat de prijs niet weer zal dalen zoals in het voorjaar van 2018 . Investeerders die nog maar net op de kar springen, kunnen teleurgesteld zijn, althans op korte termijn. Dankzij het aanhoudende ultra-ruime monetaire beleid van de centrale banken en het gebrek aan alternatieven voor hoogrentende beleggingen, zouden de factoren voor verdere prijsgroei op middellange tot lange termijn echter intact kunnen blijven.

Bron: Tim Stickschläger

Geen zin in bitcoin? Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: vorig jaar hebben we een rendement gehaald van 148%. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *