Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin-prijs is niet zo afhankelijk van nieuws

Hoewel Bitcoin (BTC) bekend staat om wilde prijsschommelingen, moeten beleggers zich niet al te veel zorgen maken over mogelijk slecht nieuws met betrekking tot Bitcoin, volgens een nieuwe studie over de prijsvolatiliteit van Bitcoin.

De studie bekeek in detail de impact van verschillende schokken op de Bitcoin-markt in het afgelopen decennium (2010-2020) en onderzocht de asymmetrische volatiliteitsdynamiek van Bitcoin-prijzen te midden van structurele onderbrekingen.

Uit de studie bleek dat de impact van de schokken op de markt over het algemeen minder ernstig was dan verwacht en dat de markt na een klap snel weer normaal wordt. Het zegt ook dat andere studies “de impact van nieuws op de volatiliteit overschatten omdat ze per ongeluk deze structurele onderbrekingen in de volatiliteit van Bitcoin negeerden.”

Bron: Asymmetrische Bitcoin-volatiliteit in het kader van onderzoek naar structurele onderbrekingen.

Bovendien beweert het rapport dat Bitcoin-prijsschokken “sneller uitsterven” dan algemeen wordt aangenomen, wat suggereert dat nieuws – goed of slecht – misschien niet zo belangrijk is voor de Bitcoin-prijs zoals velen dachten .

In het rapport werd echter niet onderzocht hoe nieuws de prijs van Ethereum (ETH) of andere digitale activa beïnvloedt .

Zoals eerder gemeld, is cryptanalysefirma Santiment van mening dat “de cryptocurrency wordt gedreven door emotie “. Ze ontdekten dat er een verband bestaat tussen de tarieven waarmee het corona- virus wordt besproken op sociale mediakanalen zoals Telegram , Reddit , Pro Traders Chat en Discord , en de prijs van Bitcoin.

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *