Bitcoin kan $100.000 bereiken tegen eind 2024

Bitcoin heeft het potentieel om tegen het einde van 2024 $100.000 te bereiken, aldus een nieuw rapport van Standard Chartered. zij denken dat de veelbesproken ‘crypto winter’ eindelijk voorbij is”.

Hoewel BTC sinds het begin van 2023 met 64% is gestegen, is het scherp gedaald sinds het enkele weken geleden voor het eerst in bijna een jaar de $30.000 overschreed. Op het moment van schrijven werd het verhandeld tegen $27,35K.

De mogelijke stijging naar $100K kan echter worden aangewakkerd door de recente bankturbulentie, die “heeft geholpen bij het herstellen van de kerngebruiksfunctie van BTC als gedecentraliseerd, trustless en schaars digitaal actief”, aldus analist Geoff Kendrick. Een andere positieve factor is een “geleidelijk verbeterende” macro-economische omgeving voor risicovolle/alternatieve activa naarmate het einde van de cyclus van monetaire verkrapping van de Federal Reserve nadert.

“Terwijl BTC goed kan handelen wanneer risicovolle activa lijden, suggereren correlaties met de Nasdaq dat het beter zou moeten handelen als risicovolle activa over het algemeen verbeteren”, voegde hij eraan toe.

Op de lange termijn kan de volgende halvering van Bitcoin (BTC-USD) – het mechanisme waarbij de beloning voor het delven van een nieuw blok op de blockchain na elke 210.000 geproduceerde blokken gehalveerd wordt – ook een stimulans zijn voor de prijs ervan, aldus het rapport. Dit evenement, dat deel uitmaakt van het proces om de aanvoer van BTC op 21 miljoen munten te plafonneren, staat gepland voor april 2024. “Naarmate we de volgende halvering naderen, verwachten we dat cyclische drijfveren meer constructief zullen worden, zoals in voorgaande cycli.”

“Gezien deze voordelen denken we dat het aandeel van BTC in de totale marktkapitalisatie van digitale activa in de komende maanden kan stijgen naar 50-60% (vanaf ongeveer 45% nu)”, aldus Kendrick.

Standard Chartered Bank staat niet alleen in het voorspellen van een sterke stijging. Vorige week voorspelde de Chief Product Officer van Mercuryo een prijskaartje van 35.000 Amerikaanse dollars tegen het einde van Q2, mits de trend van hogere lows dit jaar wordt voortgezet. Aan de andere kant ziet Seeking Alpha-bijdrager David Huston meer pijn voor de boeg, aangezien de token vorige week onder zijn 23-daagse voortschrijdende gemiddelde daalde.

Als Bitcoin (BTC-USD) zoveel upside ziet als Standard Chartered voorspelt, houd dan deze beursgenoteerde Bitcoin miners in de gaten, waarvan de winstgevendheid en de aandelenkoers sterk afhankelijk zijn van de prijs van de token: Riot Platforms (RIOT), Marathon Digital (MARA), HIVE Blockchain (HIVE), Hut 8 Mining (HUT), Bitfarms (BITF), Bit Digital (BTBT), CleanSpark (CLSK), Greenidge Generation (GREE) and Core Scientific (OTCPK:CORZQ).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.