Philips maakt indruk op beleggers

Elektronicaconcern Philips heeft de aandacht getrokken van beleggers en de branche, nadat het bedrijf solide financiële resultaten heeft behaald en zijn vooruitzichten heeft verbeterd. Ook is er een positieve studie gepubliceerd over medisch technologiebedrijf Draegerwerk.

Philips publiceerde woensdag zijn kwartaalcijfers, waaruit bleek dat het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,8 miljard euro heeft behaald, een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst was hoger dan verwacht, mede dankzij een sterke vraag naar persoonlijke gezondheidstechnologie en medische apparatuur.

Daarnaast heeft Philips zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar bijgesteld, waarbij het bedrijf verwacht dat de omzetgroei zal versnellen en de winstmarges zullen verbeteren. Dit heeft beleggers ertoe aangezet om in te stappen in het aandeel, waardoor de koers van Philips met 14% is gestegen.

Naast Philips heeft ook medisch technologiebedrijf Draegerwerk positieve aandacht gekregen van beleggers en de branche. Een studie van DZ Bank heeft de koersdoelen voor Draegerwerk verhoogd, nadat het bedrijf beter dan verwachte kwartaalcijfers heeft gepresenteerd. Draegerwerk zag zijn omzet in het eerste kwartaal met 14% stijgen tot 858 miljoen euro.

DZ Bank verhoogde het koersdoel voor Draegerwerk van 82 euro naar 90 euro per aandeel en handhaafde het koopadvies. Dit nieuws heeft de koers van Draegerwerk met bijna 4% doen stijgen.

Kortom, Philips en Draegerwerk hebben beide indruk gemaakt op beleggers en de branche met hun solide financiële resultaten en positieve vooruitzichten. Beleggers hebben hierdoor vertrouwen gekregen in beide bedrijven en zijn positief gestemd over hun toekomstperspectieven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.