Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Willem Middelkoop: Bitcoin heeft nog lange weg omhoog te gaan

De digitale munt bitcoin is een blijvertje en staat nog maar in het begin van een verdere beweging omhoog. Daarbij kan de cryptovaluta zelfs de 100.000 dollar aantikken. Dat zegt Willem Middelkoop, ondernemer en auteur, in ons jaarlijks gesprek over de vooruitzichten.

Het hele interview kunt u beluisteren: KLIK HIER.  Hieronder volgen enkele punten

Grondstoffen zijn herontdekt

Het afgelopen jaar zijn grondstoffen herontdekt. Willem gaf vorig jaar aan dat er een aantal zaken bij elkaar zouden komen. De enorme geldcreatie die versneld is door de coronacrisis en de toenemende schaarsheid zorgen voor een stijging van de grondstoffenprijs. Ook de laagste waardering van grondstoffen tov andere assets in 100 jaar stuwt de prijzen.

Volgens hem zal met name zilver interessant blijven. “Houd er rekening mee dat zilver op een gegeven moment echt zal exploderen”. Hij weet echter niet of het dit jaar zal gebeuren. Als dat een keer losbreekt uit de 25-30 dollar range kun je zomaar weer naar 50 dollar en dat kan heel snel gaan.

Bitcoin heeft nog lange weg te gaan

Ik feliciteer hem dat hij correct de ontwikkeling van bitcoin heeft voorspeld. Willem zegt dat hij tot 2019 te laks is geweest om een positie in bitcoin te nemen. Hij noemde namelijk al in 2014 in De Big Reset dat bitcoin het digitale goud was. Willem heeft onderschat hoe groot het opwaarts potentieel is van een nieuwe beleggingscategorie die door meer mensen wordt ontdekt in de wereld waarbij steeds geld meer geld wordt gecreëerd. ”Eigenlijk na de hype in 2017-2018 was het wel duidelijk dat je dit keer de daling moest gebruiken om een serieuze positie in te nemen: ik heb er rond 5000-6000 dollar een positie opgebouwd, op ‘cold storage’ gezet, echt offline gehaald en in de kluis gelegd”.

“Het is duidelijk dat steeds meer- met name rijke vermogende- mensen een stuk van bitcoin taart willen hebben, en wat dat betreft zijn we nog maar in het begin jaren geleden toen er nog veel meer onzekerheid was over de toekomst van bitcoin. “Bitcoin is here to stay”.

Bitcoin kan volgens Willem Middelkoop verder omhoog. “Ik denk dat we de komende 12-18 maanden de 100.000 wel gaan halen en – en ik ben er eigenlijk zelf van overtuigd dat een miljoen voor bitcoin een zeker verhaal gaat worden. Ergens de komende jaren. “

Hij is er van het idee afgestapt om slechts 5% in bitcoin te stoppen en heeft dat percentage verhoogd naar minimaal 10% van zijn vermogen.

Aandelenmarkten

Willem voorzag ook correct dat de aandelenbeurzen verder omhoog zouden gaan. “Het was voor mij geen grote verrassing dat beurzen sneller herstellen. Er is simpelweg zoveel cash op zoek naar rendement en nu obligaties en spaargeld eigenlijk geen interessante beleggingen meer zijn, kan dat geld eigenlijk alleen maar naar de beurs, ook al gezien het feit dat vastgoed in de hele wereld ook een enorm hoog is opgelopen en duur is geworden.  En vastgoed heeft bovendien het probleem dat in een diepe economische crisis andere mensen de huren niet meer kunnen betalen.” Volgens hem begint vastgoed na een periode van zo’n 40 jaar eigenlijk riskant te worden.

De aandelenbeurzen kunnen ook dit jaar verder omhoog maar ze beginnen wat kwetsbaarder te worden. “Als je technisch kijkt naar de beurs, dan zit je in de laatste beweging omhoog en die kan heel fel zijn, de laatste 10% van een grote langjarige stijging leveren vaak 50% van het rendement.”

Tips mijbouwaandelen

Willem Middelkoop tipte vorig jaar voor ons Osino Resources (OSI.V). Dat aandeel is inderdaad meer dan verdubbeld in 2020. Het aandeel is volgens Willem opnieuw koopwaardig na de recente correctie.  Met zijn grondstoffenfonds investeert hij in relatief kleine exploratiebedrijven die grote ontdekkingen doen. “En als je nu wat significants ontdekt en de ontdekking levert steeds meer metalen op, dan worden die aandelen natuurlijk in de loop van de tijd meer waard..” Hij denkt dat Osino Resources dit jaar naar de 2 dollar kan gaan.

Voor dit jaar tipt hij Cohiba Minerals (CHK). Dat mijnbouwbedrijf is bezig een ontdekking te doen dichtbij de plek waar BHP een significante ontdekking heeft gedaan een aantal jaren geleden.

Thema voor dit jaar

Volgens hem zal corona en de negatieve economische ‘fall out’ van deze pandemie de agenda gaan bepalen. Dit jaar zal er veel meer nadruk komen op de bedrijven en sectoren die hierdoor extreem getroffen worden.

Tip voor gewone mensen

Voor gewone mensen is het vaak heel moeilijk. “Het belangrijkste is flexibel te zijn, maar gewone mensen kunnen vaak niet zo heel veel doen. Die zitten vaak vast aan een huis of een baan als ze al een baan hebben of als ze werk hebben.  De situatie voor heel veel mensen is heel moeilijk, en dat besef ik heel goed. Als je wat geld over hebt: koop wat zilver, koop wat bitcoin om je daarmee te beschermen tegen de monetaire gekte.”

Beleggingsfonds

Zijn beleggingsfonds, het Commodity Discovery Fund, heeft een extreem sterk jaar gehad. Ze zijn geëindigd met een bruto jaarrendement van 85 procent. Het vermogen onder beheer is gegroeid van 40 miljoen naar over de 100 miljoen. Het aantal participanten is gestegen van 750 naar meer dan 1000, dus het is voor hun een jaar geweest waar ze echt zijn doorgebroken van een kleiner fonds naar een middelgroot fonds.

Mensen kunnen meedoen vanaf een bedrag van 25.000 euro. Als u naar de website gaat, https://www.cdfund.com/, dan kun je alle informatie vinden en dan kun je ook heel makkelijk online aanmelden.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *