Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

This time it’s different

This time it’s different, want..! Het huidige overspannen klimaat op financiële markten lijkt een vooraankondiging van onheil dat gaat komen.

Het geurt steeds meer naar het Japan van de jaren tachtig van de vorige eeuw en/of naar de dotcomcrisis. De rente is laag, waarderingen zijn hoog, de particuliere belegger is razend actief en koersen lijken alleen maar versneld de lucht in te gaan. Onderliggend is het gevoel van fear of missing out. Nolens volens doet iedereen toch maar mee.

Er zijn meer dan voldoende rationalisaties. De retailbelegger van vandaag is financieel gezond en niet elk aandeel is zwaar overgewaardeerd. Slechts een handjevol techaandelen zijn veel te duur. Ook veelgehoord is dat de professionele belegger minder macho is en eerder wat terughoudend.

Optimisten wijzen erop, dat de markt kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van centrale banken. Een plotseling opleven van de inflatie kan theoretisch, maar lijkt in de praktijk onwaarschijnlijk.

Markten gaan de lucht in, omdat winsten gezond zijn en de besparingen hoog en dan heb je nog de kwantitatieve verruiming.

Nee, deze keer is het echt anders, ja toch! Maar dat dachten we in 2008 ook en in 2000 ook. Jammer, de crisis hield zich niet aan de nieuwe spelregels en inzichten! Zou dat nu wel het geval zijn?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *