Een meerderheid van de Brazilianen steunt het besluit van El Salvador om Bitcoin als valuta te erkennen en bijna de helft wil dat Brazilië hetzelfde doet als de Meso-Amerikanen. Dit meldt het Braziliaanse investeringsnieuwsportaal “Valor Investe”, daarbij verwijzend naar een onderzoek van het PR- en digitale marketingbureau Sherlock Communications Het aantal strikte tegenstanders van cryptocurrency is jaar op jaar dramatisch gedaald.
Veel cryptoliefhebbers
De studie omvatte deelnemers uit Argentinië, Brazilië, Costa Rica, Chili, El Salvador, Colombia en Venezuela. Brazilië bleek de grootste voorstander van cryptovaluta in de regio. Want 48 procent van de Brazilianen wil dat Bitcoin wordt erkend als valuta, zoals in El Salvador. Maar liefst 56 procent is van mening dat het Midden-Amerikaanse land de juiste weg heeft gekozen met de introductie van Bitcoin als munteenheid. Aan de andere kant is iets meer dan een vijfde expliciet tegen het riskeren van hetzelfde experiment.
Daarnaast lijkt het enthousiasme voor crypto snel te groeien in het land. Want slechts twaalf procent van de Braziliaanse deelnemers gaf in het huidige onderzoek aan niet te willen investeren in cryptovaluta. In een soortgelijk onderzoek vorig jaar was dit aandeel nog een derde. De belangrijkste redenen waarom ongeveer een op de acht Brazilianen terugdeinzen voor Bitcoin en Co zijn veiligheidsproblemen (42 procent), de hoge volatiliteit van crypto-activa (37 procent) en een gebrek aan belegbaar kapitaal (33 procent).
Meer dan alleen bitcoin
Volgens het onderzoek kent 92 procent van de Brazilianen Bitcoin, waardoor het ook daar de duidelijke nummer één is. Maar minstens 31 procent zegt Ethereum te kennen, en Litecoin heeft ook 30 procent bekendheid. De relatief grote belangstelling voor cryptocurrencies in Latijns-Amerika zou te maken kunnen hebben met het feit dat de bevolking gewend is aan economische crises. 39 procent van de Brazilianen zegt dat ze in crypto investeren om zichzelf te beschermen tegen inflatie en financiële onzekerheid. Alleen de diversificatie van de eigen beleggingsportefeuille is een nog vaker voorkomende reden (55 procent).
Start met Automatisch Beleggen
Bitcoin is al een paar weken legal tender in El Salvador. Op bepaalde plekken gaat het uitstekend, toch is lang niet iedereen tevreden.
We kijken naar de belangrijkste cryptogebeurtenissen van 2021 en doen enkele voorspellingen over wat we in 2022 op cryptogebied kunnen verwachten.
Met de marktwaarde van cryptoassets die in juni 2021 op 1,60 biljoen dollar staat, beleeft de crypto-industrie een enerverend jaar.
Het beeld voor beleggers is tegenstrijdig: iedereen die begin dit jaar in Bitcoin investeerde, kon na de crash nog een stijging van meer dan 35 procent noteren.