Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers zien bitcoin als een zeepbel

Met prijzen die nog steeds stijgen en een groot openbaar aanbod die op de markt komt, denken de meeste professionele beleggers dat bitcoin slechts een bubbel is, volgens de laatste Bank of America Fund Manager Survey.

Ongeveer 74% van degenen die reageerden op de goed bekeken marktmeter, zei dat ze de leidende cryptovaluta als een bubbel zien. Slechts 16% zei nee tegen de vraag, wat aangeeft op de zeer speculatieve grond waarop ze bitcoin zien.

Fondsbeheerders beoordeelden bitcoin ook op de tweede plaats op de lijst van de meest drukke transacties, na technologieaandelen. De cryptocurrency liep ruim voor op de trend naar milieu-, sociaal en corporate governance, of ESG, cyclische aandelen en ten opzichte van Amerikaanse staatsobligaties.

Iets meer dan drie op de tien respondenten noemden technologie de meest drukke transactie, terwijl 27% bitcoin noemde. Toch zei ongeveer 10% dat ze denken dat bitcoin in 2021 beter zal presteren.

De resultaten zijn afkomstig van een onderzoek onder 200 panelleden met $ 533 miljard aan beheerd vermogen.

De bevindingen komen net op het moment dat handelaren de prijs van bitcoin stuwen, en de markt wacht op een groot debuut voor een openbare notering.

De prijs van Bitcoin is het afgelopen jaar bijna negenvoudig gestegen, te midden van zowel een speculatieve razernij als een bredere acceptatie. Tesla-oprichter Elon Musk zei eerder dit jaar dat de elektrische autofabrikant bitcoin voor betaling zou accepteren, en meerdere Wall Street-banken treffen voorzieningen voor klanten die geïnteresseerd zijn in cryptovaluta’s.

Tegelijkertijd gaat Coinbase, de grootste crypto-uitwisseling, woensdag openbaar met een beursgang op het Nasdaq-bord.

Het bedrijf heeft 56 miljoen geverifieerde gebruikers en rapporteerde voor het eerste kwartaal $ 1,8 miljard aan inkomsten. De markt verwacht dat de waardering oploopt tot $ 100 miljard.

Uit het onderzoek van Bank of America bleek dat de zorgen van beleggers aan het verschuiven zijn.

Terwijl Covid-19 domineerde als de grootste marktangst, is dat verschoven naar zorgen over een driftbui op de obligatiemarkt als de Federal Reserve haar activa-aankopen vroegtijdig vermindert, gevolgd door inflatie.

Sommige beleggers beschouwen bitcoin als een inflatiehedge, in wezen als een locatie om geld op te slaan terwijl de prijzen stijgen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *