10 Mememunten leverden een winst op van 1.313%

  • De top tien mememunten hadden een gemiddeld rendement van 1.312,6% in het eerste kwartaal van 2024.
  • De BRETT-meme noteerde 7.727,6% vergeleken met de lanceringsprijs.
  • RWA-tokens boekten in de eerste helft van het jaar een gemiddelde winst van 286%.

CoinGecko benadrukt winstgevende crypto-verhalen

De bekende marktwaarnemer CoinGecko heeft acht crypto-verhalen benadrukt die het meest veelbelovend zijn voor investeerders in deze bullish markt. Het rapport onthulde dat tussen 1 januari en 31 maart de top 10 mememunten een gemiddeld rendement van 1.313% lieten zien.

Nieuwe tokens presteren goed

CoinGecko benadrukte dat er in maart drie nieuw geïntroduceerde tokens opdoken onder de best presterende meme-coins. Deze omvatten Brett (BRETT), BOOK OF MEME (BOME) en “cat in a dogs world” (MEW).

Hoogste rendementen

BRETT spande de kroon met een indrukwekkende winst van 7.727,6% ten opzichte van de introductieprijs aan het einde van het eerste kwartaal. Solana’s Dogwifhat (WIF) volgde met een winst van 2.721% sinds het begin van het kwartaal. CoinGecko merkte op dat WIF een virale populariteit genoot, waardoor de aanhoudende gekte rond mememunten werd aangewakkerd.

RWA-tokens bijna vijf keer minder winstgevend dan Meme-coins

Naast mememunten waren tokens die verbonden zijn met de tokenisering van echte activa in de echte wereld een van de meest winstgevende narratieven voor investeerders. Deze RWA-tokens zagen in de eerste helft van het jaar een gemiddelde groei van 286%. Deze procentuele stijging suggereert dat meme-coins bijna vijf keer winstgevender waren dan RWA-tokens.

Grote stijgingen en dalingen

Onder de RWA-tokens noteerden MANTRA (OM) en TokenFi (TOKEN) met respectievelijk 1074,4% en 419,7% de grootste stijgingen. Daarentegen was XDC Network (XDC) de enige token die een daling noteerde en in dezelfde periode met 15,6% daalde.

AI-gebaseerde tokens volgen

AI-gebaseerde tokens volgden als het enige andere verhaal dat driecijferige rendementen behaalde en bereikte in het eerste kwartaal 222,0%. Interessant is dat alle Large-Cap-AI-tokens stijgingen noteerden. AIOZ Network (AIOZ) leidde met een stijging van 480,2%, gevolgd door Fetch.ai (FET) met een opmerkelijke stijging van 378,3%. Het is opmerkelijk dat zelfs de minst presterende onder hen, OriginTrail (TRAC), in het eerste kwartaal een respectabel rendement van 74,9% behaalde.

Andere crypto-verhalen

Naast andere crypto-verhalen zag CoinGecko gematigde stijgingen bij DeFi met een stijging van 99%, gevolgd door DePIN met 81%. Layer 1, Gaming en Layer 2 noteerden respectievelijk 70%, 64% en 39%.

Conclusie

Het eerste kwartaal van 2024 heeft bewezen een opmerkelijke periode te zijn voor cryptocurrency-investeerders, met enorme winsten die werden geboekt door mememunten, RWA-tokens en KI-gebaseerde tokens. Deze cijfers onderstrepen de blijvende aantrekkingskracht en het potentieel van de cryptomarkt voor investeerders die op zoek zijn naar buitengewone rendementen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.