Opkomende markten meer dan de moeite waard

Sinds 6 maart zijn de beurzen wereldwijd bezig aan een mooie rally. In de emerging markets en in de BRIC-landen in het bijzonder gaat het al langer weer omhoog. En zijn de stijgingen tot op heden aanmerkelijk feller. Of het nu een bear market rally is of het begin van een langdurige opwaartse trend kunnen we nu uiteraard nog niet vaststellen. Maar vooruitlopend op enig economisch herstel heeft het er wel steeds meer van weg dat we het ergste achter de rug hebben.

Een belegging in de emerging markets of een uitbreiding van de bestaande belegging kan – afhankelijk van uw risicoprofiel – tegen deze achtergrond meer dan de moeite waard zijn. Zo steeg BRIC (Brazilie, Rusland, Inidia en China) als geheel YTD (dit jaar) met 17,8 % (in euro). Brazilie is reeds 30 % in waarde gestegen en China zelfs 40 %. De emerging markets als geheel realiseerden YTD 12,7 %.

Reeds eerder in deze rubriek aan de orde geweest maar nog steeds koopwaardig is Comgest Magellan, van de Franse vermogensbeheerder Comgest. De koers is sindsdien met 12% gestegen. Het fonds heeft  1,5 miljard euro onder beheer en realiseerde YTD 9,57 % en is daarmee nog een beetje aan de voorzichtige kant. Dat heeft zich de afgelopen 10 jaar overigens wel uitbetaald want beleggers in dit fonds hebben over de afgelopen 10 jaar gemiddeld 6,1 % per jaar gerealiseerd.

Datum: 5 april 2009
Koers: 985,02 euro
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: FR0000292278

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.