Randstad heeft 100% opwaarts potentieel

Toen ik vorige week naar het programma Pauw en Witteman keek bekroop mij het gevoel dat ik ook had in 2003.

In 2003 kregen de beleggingscliënten van ING een brief waarin hen werd aangegeven dat het nu belangrijk is om te letten op de risico´s. Door de daling waren de risico’s van beleggen in aandelen sterk toegenomen en diende men maatregelen te nemen als men deze risico’s niet kon of wilde lopen. Het was maart 2003, een paar weken voor het moment dat de AEX de bodem zette op 217.

Bij Pauw en Witteman was Elco Brinkman te gast, de scheidende bestuursvoorzitter van het ABP. De heer Brinkman verdedigde het gevoerde beleggingsbeleid van het ABP, waarbij hij meldde dat het ABP het belang in aandelen met 3 procent punten hadden terug gebracht ten gunste van obligaties. Met andere woorden, het risico was gereduceerd.

Opmerkelijk hierin is dat de strategische beleggingsportefeuille in 2007 juist een verhoging van de zakelijke waarden was doorgevoerd van 4 procent punten ten laste van obligaties. U mag zelf de conclusie trekken, denk daarbij ook even aan mijn vorige stukjes over sentiment. Ter lering en de vermaak het beleggingsbeleid van het ABP sinds 2007, als bijlage.

abp-beleggingsbeleid.pdf

De beurs

De verschillende indices en dus ook aandelen hebben zich weten te ontworstelen aan het negatieve klimaat en zijn sinds begin maart met een aardige opleving bezig. Mijn verwachtingen van een tikje terug zijn daarmee niet geheel uit gekomen. Overigens was de insteek vorige week om op zwakte te kopen voor een stijging van de AEX tot 280.

De vraag is of we nu al in de beweging zitten tot 280 of dat er nog beren op de weg zijn die dit feestje kunnen frustreren. Deze vraag kan ik kort beantwoorden, zolang de AEX boven 220 blijft zijn de kansen op een stijging richting 280 erg groot. Bij een daling onder 220 is het zaak om even een pas op de plaats te maken omdat in dat geval een daling tot onder de 200 weer tot een van de mogelijkheden kan behoren. Dus boven 220 in de AEX ga ik er vanuit dat de AEX op weg is naar 280.

Randstad

Een aandeel wat de bodem heeft gezien is Randstad, dit aandeel heeft sinds de top in 2007 84% van zijn waarde verloren, tijd voor herstel lijkt mij.

Technische analyse van Randstad op basis van Elliot Wave, 7 april 2009
Technische analyse van Randstad op basis van Elliot Wave, 7 april 2009

Klik op grafiek om te vergroten (opent in niveuw venster)

Om een idee te geven over het potentieel van dit herstel, ga ik uit van de daling 2007-2009, een herstel op basis van het EWP zijnde (38.2-50 en 61.8 % van de daling) komen we uit op respectievelijk 30-36.40 en 42 euro voor het aandeel Randstad, derhalve een potentieel van 100 tot 200%.

Mogelijk dat we de komende weken betere instap mogelijkheden krijgen indien de AEX onder 220 zakt en Randstad de recente stijging voor een deel gaat corrigeren.. Echter gezien het potentieel en het dalingsrisico wat beperkt lijkt tot ongeveer 12 euro is het ook een gok om de aandelen niet te kopen. Stop loss 11.30 euro.

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwsartikelen van deze site raden wij u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met het formulier onderaan.

Gratis e-mail alert: elke keer als er een nieuw bericht op de site wordt gepubliceerd ontvangt u een e-mail.

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.