Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Obligaties met hoge rente

Deze ETF belegt in bedrijfsobligaties uit opkomende landen. De ETF volgt de performance van de Morningstar Emerging Markets Corporate Bond Index zo nauwkeurig mogelijk. De ETF belegt in fysieke effecten van de index. Het betreffen allen in US dollars uitgegeven obligatieleningen. De index bevat bedrijfsobligaties uit Zuid-Amerika, Oost-Europa, Het Midden Oosten, Afrika en natuurlijk Azië. Bedrijven die in gebreke blijven worden doorgaans op de eerst volgende herwegingsdatum uit de benchmark verwijderd. Bovengenoemde iShares worden beheerd door BlackRock.

Een verder afnemend vertrouwen in de euro  en in risicodragende effecten in het algemeen  (m.n. aandelen) drijft beleggers steeds meer richting obligaties. Het feit dat de in deze tracker opgenomen obligaties afkomstig zijn uit landen met economische groei en relatief weinig staatsschuld maakt hem aantrekkelijk. Het rendement op deze obligaties is echter aanmerkelijk hoger dan op bijvoorbeeld Duitse en Amerikaanse staatsobligaties.

Tip van de Week Koop: iShares Morningstar Emerging Markets Corporate Bond (EMCP)

De ETF is geïntroduceerd op 17 april j.l. en heeft sindsdien een rendement gerealiseerd van 5,57 %. In deze periode verloor de AEX-index 6,5 %. Het gemiddelde couponrendement op deze ETF bedraagt 6,3 % en de duration 5,5. De ETF bevat 77 verschillende leningen en staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Er wordt twee keer per jaar dividend uitgekeerd.

De voornaamste holdings zijn: Petrobras Finance, Petroleos de Venezuela, Gaz Capital, Kazmunaigaz en Petroleos Mexicanos.

Datum advies: 21 mei 2012
Koers: USD 98,84
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B6TLBW47

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Wilt u ook weten wanneer er uitgestapt wordt uit deze beleggingen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief.  Voor meer informatie: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *