Koopadvies opkomende markten (2)

Een herhaling van een eerder koopadvies van 16 maart 2009. Toen was de koers € 879,29. Dat deze koers inmiddels enorm is gestegen zal niet verbazen voor een fonds dat volledig belegd in de emerging markets.

Tip van de week: Koop Magellan

De huidige koers is €1672,77. Sinds aankoop een rendement van ruim 90 %. Maar ook dit jaar presteert Magellan weer goed: 18 % YTD. Morningstar waardeert het fonds met 5 sterren. Dit zegt niet alles uiteraard maar dat beleggers met dit fonds goed zaten de afgelopen jaren is duidelijk.

Het fonds wordt beheerd door de Franse vermogensbeheerder Comgest en heeft 4,8 miljard euro onder beheer. Momenteel is 38 % belegd in Azië, 30 % in Zuid-Amerika en 17 % in Afrika. Het belegd dus wereldwijd in emerging markets. De grootste holdings binnen de portefeuille zijn: MTN Group, Taiwan Semiconductors, Gold Fields, Bharti Airtel en JBS S.A.

Datum advies: 18 oktober 2010
Koers: € 1672,77
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: FR0000292278

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Wat heeft u in uw portefeuille van de Tips van de Week?

Heeft u vragen over deze tips van de week of wilt u een suggestie of een opmerking plaatsen, doe dat dan op ons forum. Wij hebben een speciale topic hiervoor ingesteld: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/wat-heb-jij-in-je-portefeuille-van-de-tips-van-de-week.

1 gedachte over “Koopadvies opkomende markten (2)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.