India kan het volgende China zijn

Tot dusverre rapporteren westerse media nauwelijks over de Indiase aandelenmarkt. Volgens opkomende marktenspecialist Mark Mobius biedt deze beurs op lange termijn een groot groeipotentieel.

“Mijn vooruitzichten op lange termijn voor de Indiase aandelenmarkt zijn zeer positief. Ik geloof dat de marktkapitalisatie van de Indiase aandelenmarkt op lange termijn zal overeenkomen met die van China. Dit zal gebeuren door een stijgend bruto binnenlands product (BBP) en een toenemend aandeel van het BBP uit bedrijfswinsten. “En verder:” Ik geloof ook dat steeds meer Indiase staatsbedrijven worden geprivatiseerd, wat de marktkapitalisatie verder zal vergroten. ”

Westerse media hebben tot nu toe weinig gemeld over de Indiase aandelenmarkt. Dat is geweldig, want de Nifty 50, de belangrijkste aandelenindex van India, heeft in 5 jaar tijd bijna 47 procent gewonnen. Voor de DAX was dit slechts ongeveer 28 procent in dezelfde periode. En India biedt ook hoge groeimogelijkheden in de toekomst vanwege zijn hoge economische groei en zijn demografische ontwikkeling. Volgens de Wereldbank was de economische groei van India in 2018 zeven procent hoger dan die van China (6,6 procent). Alleen al door de demografische ontwikkeling zal het de dichtstbevolkte land ter wereld zijn in 2022 met 1,5 miljard mensen.

Sensex 9 oktober 2019
Sensex 9 oktober 2019

In mei van dit jaar werd Narendra Modi door de hindoe-nationalistische BJP herkozen tot premier van India. De herverkiezing had een historische beursgroei in India veroorzaakt, omdat Modi als liberaal wordt beschouwd en zich inzet voor de privatisering van staatsbedrijven. Voor de eerste keer in de geschiedenis was de toonaangevende index Sensex op de beurs van Mumbai boven de 40.000 gestegen . Suresh Tantia, Senior Investment Strategist bij CIO Asia Pacific, bij Credit Suisse, vertelde medio september 2019 aan CNBC : “Het kan even duren voordat de Indiase aandelenmarkt zich sterk herstelt. Maar ik denk dat beleggers met een beleggingshorizon van een half jaar vanaf nu gemakkelijk een rendement van 10% kunnen halen. ”

Sinds 1991 is de economie van het voorheen socialistische Zuid-Aziatische land in toenemende mate geliberaliseerd. Dit omvatte de privatisering van veel staatsbedrijven, deregulering van markten en toenemende buitenlandse directe investeringen. Desondanks blijft India een typisch opkomend land: armoede, grote ongelijkheid, corruptie en slechte infrastructuur en gezondheidszorg zijn overal aanwezig. Het BBP van India per hoofd van de bevolking was in 2019 $ 2.198. Ter vergelijking: in China was het 10.153 dollar in dezelfde periode. Maar tegen 2024 zal het BBP per hoofd van de bevolking volgens Statista- experts naar verwachting zijn gestegen tot $ 3.277 .

Profiteren van deze kansen

U kunt bijvoorbeeld een tracker kopen waarmee u kunt meeliften op de kansen van India. zoals de Lyxor MSCI India UCITS ETF Acc EUR . ( isin code: FR0010361683)  De huidige koers is EUR 16,13.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.