Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Weinig goeds voor techbedrijven

Het is niet langer alles goud wat er blinkt in de techsector. Met een beetje pech gaat de cijferregen over het 3de kwartaal dat nog eens onbarmhartig duidelijk maken. Maar ook zonder cijfers groeit langzaam de indruk dat de sector de echte groeifase achter de rug heeft gelaten.

Er zijn voorbeelden te over van een mindere gang van zaken. WeWork ziet af van een beursgang en het zal niet het enige bedrijf blijken. De koers van het gelauwerde Uber heeft eerder de neiging te dalen dan te stijgen. Het bedrijf is onder druk van de omstandigheden bezig met een strategische heroriëntatie. Saas bedrijven als Shopify en ServiceNow opereren nu ver onder de introductiekoers.

Trouwens ook klassiekers als VMWare, Oracle en Adobe noteren teleurstellende cijfers en een dito guidance voor het laatste kwartaal van het jaar. Dat is des te teleurstellender, omdat het laatste kwartaal van het jaar gewoonlijk in het teken staat van hoge investeringen van bedrijven in IT en een goede indicatie geeft van de bereidheid van de consument om de portemonnee te trekken.

Het mag niemand verbazen als veel IT bedrijven vaag blijven over 2020. Is de groeifase nu echt voorbij?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *