Goed heenkomen voor beleggers

Deze ETF biedt beleggers een goede mogelijkheid te beleggen in de Aziatische regio. De beurzen van Japan en India maken geen deel uit van deze ETF. Het matige beursklimaat van 2011 heeft op de markten van Korea, Thailand, Indonesië en de Philippijnen (om er een aantal te noemen) geen of weinig vat.

De Jakarta Composite spant de kroon met een rendement YTD van ruim 11 % in euro’s gemeten! De koers van deze ETF bewoog ook nauwelijks onder het donderende geweld van alle schuldproblemen in zowel Europa als de VS. Een teken dat naast gebruikelijke vluchthavens als goud, US Treasuries en de Zwitserse franc ook deze ETF een goed heenkomen zou kunnen vormen voor angstige westerse beleggers.

Koop: iShares MSCI Far East ex-Japan

Het mandje bevat momenteel 474 verschillende aandelen. Over spreiding hoeft men zich dus weinig zorgen te maken. Ook valutair biedt deze ETF uitkomst. De meeste onderliggende valuta in deze regio zitten in een opgaande trend tegenover zowel de euro als de dollar. Zuid-Korea vormt op dit moment met ruim 23 % het zwaarste gewicht in de portefeuille, China heeft ruim 20 %, Hong Kong 18 % en Taiwan 17 %.

Op 12 januari bereikte de koers een top dit jaar met EUR 36,60 om vervolgens weg te zakken naar iets boven de EUR 31. Inmiddels staat de koers op EUR 33,73. Daarmee is de koers weer terug op het niveau van April. YTD bedraagt het rendement 3,7 %. De ETF wordt verhandeld aan Euronext. Het dividend bedraagt 1,50 %.

De voornaamste holdings: Samsung, Taiwan Semiconductor, China Mobile, Industrial & Commercial Bank of China, CNOOC, China Construction Bank, Hyundai Motor en Petrochina.

Datum advies: 1 augustus 2011
Koers: € 33,73
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M63730

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.