Nu de Chinese kleintjes

De locale Chinese aandelenmarkt van Shanghai en Shenzhen bevindt zich inmiddels weer officieel in een bullmarket. Sinds de bodem van deze zomer (2448 in Juli j.l.) is de beurs van Shanghai al weer voorbij de 3300 punten. Een stijging van 35 %.

De groeicijfers van China zijn naar boven bijgesteld en de vooruitzichten voor de Chinese economie zijn na de genomen maatregelen van de centrale overheid om de vastgoedmarkt voor een luchtbel te behoeden en de inflatie in toom te houden weer gunstig te noemen.

Het inflatiespook zal in China bij tijd en wijle echter op blijven duiken. Dat kan niet anders met zo’n groei en zo’n sterke afhankelijkheid van steeds duurder worden grondstoffen. Echter, In China ontstaat er een middenklasse met een daaraan gelieerd bestedingspatroon van ruim 400 miljoen consumenten. Een paradijs voor producenten van consumentengoederen!

Maar boven alles, China maakt momenteel maar een zeer klein gedeelte uit van de MSCI-Wereld index terwijl de omvang van de Chinese economie een belang zou rechtvaardigen dat minstens drie keer groter is. Een enorme inhaalslag van internationale beleggers ten faveure van Chinese aandelen ligt dus nog voor ons!

Na eerdere adviezen om in Chinese beleggingsfondsen, trackers of warrants te beleggen deze keer een advies in Chinese Small Caps.

Tip van de Week: Koop iShares MSCI China Small Cap Index Fund (ECNS)

Genoemde iShares beleggen in 295 verschillende Chinese bedrijven. Deze ishare staat genoteerd in New York en is dagelijks verhandelbaar. Het rendement bedroeg dit jaar tot op heden 15,6 %.

Datum advies: 8 november 2010
Koers: $ 56,80
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US46429B2007

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

3 gedachten over “Nu de Chinese kleintjes”

  1. Jan-willem Nijkamp

   Dat heeft te maken met het eenvoudige feit dat er in Nederland ook nog regels zijn in het effectenverkeer. Het zou voor adviseurs anders zeer verleidelijk worden hun eigen posities te publiceren om op die wijze de koers omhoog te manipuleren (pumping). Vandaar dat ik niet graag eigen posities adviseer.

   Omgekeerd zou wel kunnen. Dus eerst publiceren op de site en pas daarna zelf kopen.

 1. Dit vraagt natuurlijk om de wedervraag, heeft u ondertussen zelf gekocht of bent u dit nog van plan?

  Zoniet waarom niet? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.