Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Boycot op Rusland: let op de Chinezen

Bombarderen, granaten, vliegtuigen, tanks militairen, de Navo, de Derde Wereldoorlog. Dat zijn allemaal termen die we allemaal sinds 17 juli wel eens hebben gehoord. Of het nu de buurman is die je tijdens het snoeien van je heg even snel gesproken hebt of via een profiel van een collega op Facebook. We hebben het hier natuurlijk over de (volgens Westerse media) Russische inmenging in de Oekraïne. Vantevore hadden we natuurlijk nooit over de Oekraïne gehoord. Behalve dan wellicht een keer van Victoria Koblenko (die daar geboren is), of wellicht Milla Jovovich of Mila Kunis. Maar verder kenden de meeste mensen het niet, tot de ramp met de MH17 op 17 juli.

Nadat De Verenigde Staten Europa er al van hadden overtuigd dat er strengere maatregelen genomen moesten worden tegen Rusland werd ons onderbuik gevoel gelukkig wat getemd. Mark Rutte en Frans Timmermans deden hun best om de Russen te vriend te houden. Want stel dat ze invloed hebben op de pro-Russische rebellen in het oosten, dan willen we die wel zo rustig mogelijk houden zodat de onderzoekers op het gemak alles kunnen bekijken. Achteraf hebben ze rustig kunnen werken, maar alleen hoe de rebellen dat wilden. Het hele onderzoek werd gefrustreerd door mis-communicatie door de (vaak dronken volgens Kerry, minister van Buitenlandse zaken van de Verenigde Staten) rebellen, en alleen op specifieke plekken mocht gezocht worden.

We kennen allemaal wel het gezegde “oorzaak en gevolg” en het gevolg van de frustratie is dat heel Europa als 1 blok achter de handelsblokkade en sancties tegen Rusland stond. Je zou denken dat het voor de Russen een grote ramp is, dat de aandelen op de beurs van Rusland omlaag vliegen, en dat ze nu geen gas, of veel minder gas aan Europa zouden verkopen. Maar zoals met bijna alles tegenwoordig komt er iemand om de hoek die profiteert van het gerommel en geklungel. De Chinezen. Wellicht kunnen sommigen het zich herinneren dat de Chinezen de schuld van de Grieken over wilden nemen in ruil voor infrastructuur. Of dat de Chinezen een eigen “ambtenaar van Afrikaanse zaken” heeft die in ruil voor door China gebouwde infrastructuur een stukje van een Afrikaans land mag hebben of een grondstof tegen een spotgoedkope prijs.

En dat is precies wat er nu gebeurd is. De Chinezen hebben gewonnen en de Russen zijn er blij om. Want de media wil ons laten geloven dat de Russen last hebben van de embargo’s, en dat zal ook zeker tot een bepaald niveau, maar waar wij hier jammer genoeg niets over horen is dat de Russen een deal hebben gesloten met China om voor meer dan $400 miljard, dat is dus $400.000.000.000 verdeeld over 30 jaar. Als we even snel rekenen komen we uit op $1,11 miljard per maand, voor de komende 30 jaar voor de Russen.

De deal was al langer in voorbereiding, maar op het moment dat de Verenigde Staten de druk op Europa opvoerden was het voor de Chinezen hartstikke gemakkelijk om door te duwen en een goedkopere prijs af te dwingen bij de Russen. De Amerikanen dachten te winnen aangezien ze zelfs er voor gezorgd hebben dat de zoon van Joe Biden (de vice-president) een hoge positie kreeg bij een bedrijf wat Oekraïense gasvelden least.

En aangezien de Verenigde Staten al hun eieren in het gas en schalie gas mandje hebben gelegd komt het niet meer dan logisch uit dat de landen in Oost Europa die handje-klap doen met de Verenigde Staten nu naar voren worden geschoven door de jongens uit Washington om Europa in ieder geval op korte termijn gaan bevoorraden.

We noemen hier specifiek korte termijn aangezien Obama in 2012 al geroepen heeft dat de Verenigde Staten het nieuwe Saoedi-Arabië gaat worden op het gebied van gas.

schaliegas-vs
schaliegas-vs

Alle tot nu toe gevonden schaliegas velden in de Verenigde Staten

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Boycot op Rusland: let op de Chinezen”

 1. Avatar

  Hoe dom is de mens?
  Landje pikken om het volk bezig te houden, de heren zitten aan rijke tafels en doen wat ze willen en het volk loopt met geweertjes en laat zich dood schieten.
  Zie Rusland en zie de regio Midden Oosten en ook China.
  Hoe dom is de mens?
  Wij westerlingen zijn blij als we wapens kunnen verkopen aan bovengenoemde regio’s.
  Wij westerlingen geven zelfs militaire les in dat soort regio’s
  Hoe dom is de mens?
  Wij westerlingen zijn blij als bij een boycot naar Rusland we weer een bepaald product mogen exporteren naar Rusland. Ik zou zeggen Rusland boycot een bepaald product??, okee dan de export naar dat land voor 100% en geen enkele uitzondering omdat Rusland (Lees Poetin)zo graag een uitgezocht product weer wil hebben omdat zijn achterban dat wil, of omdat hij zijn achterban zoet wil houden.
  Hoe dom is de mens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *