Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Chinese yuan 40% ondergewaardeerd!

We zijn bij Slim Beleggen al even gepositioneerd om te profiteren van de stijging van de Chinese yuan. We zijn van mening dat de yuan fors ondergewaardeerd is versus z’n Westerse tegenhangers, zoals de dollar of de euro.

Nu kunnen hier we steeds allerlei ingewikkelde strategieën en berekeningen op loslaten, maar soms kan je ook simpele prijsvergelijkingen maken van een product dat overal ter wereld te koop is.

De Big Mac van McDonalds is zo’n typisch product dat overal ter wereld in dezelfde vorm wordt verkocht. Jaarlijks stelt The Economist z’n Big Mac index samen om te zien welke munten over- of ondergewaardeerd ten opzichte van elkaar.

Uit de recente metingen in bovenstaande tabel wordt duidelijk dat enerzijds de euro weer opmerkelijk duur is geworden ten opzichte van de dollar.

Hier tegenover staat de forse onderwaardering van de Chinese yuan met zo’n 40%! Nog maar eens de bevestiging dat we ons vroeg of laat mogen opmaken voor een stevige herwaardering van de Chinese munt.

>>> Het Groeimarkten Rapport

h/t Gerard

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “Chinese yuan 40% ondergewaardeerd!”

  1. Stef

    De onderwaardering ben ik het op zich mee eens, maar de Yuan -zeker vs de dollar- is voor zijn koers nogal afhankelijk van koersmanipulatie door (Chinese) overheid. daarmee is de ‘reële’ waarde van de Yuan altijd een wat lastig te bepalen iets en brengt dus bovengemiddelde risico’s met zich mee. In het huidige tijdsgewricht waarin Amerikaans geld goedkoop is… wie zal het zeggen? Ik kijk zelf toch nog even de kat uit de boom voor wat betreft China en dan met name de Yuan zelf.

  2. Avatar

    Men moet geen belegger zijn om de Big Mac Index te lezen en om te zien hoe goedkoop de Chinese markt wel is. Wij waren in 2002 zelf in China, en zagen zelf dat “ALLES” 1/10de van de prijs was wat wij hier in België moeten betalen,
    waar gaat die winst naar toe, is het soms een buitenlandse holding van een van onze Belgische firma’s om zo de winst in België te verkleinen ???? Dus BELEG mijnsinziens zo direct mogelijk in de Chinese markt want het prijsverschil dat er momenteel nogsteeds is, en wel zal verkleinen, zal nog lang genoeg profitable zijn voor u en mij. zelfs als de Chinese groei krimt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *