Beleggers richten blik weer op Azië

De economie van China is in het eerste kwartaal van 2023 met 4,5% gegroeid, wat hoger is dan verwacht. Dit laat zien dat het land zich snel aan het herstellen is van de coronacrisis. Vooral de detailhandelsverkopen zijn in maart met meer dan 10% gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de industriële productie met bijna 4% is gestegen. De heropening van de Chinese economie na de coronamaatregelen verliep verrassend soepel en snel. Dit is opvallend omdat veel analisten hadden verwacht dat het moeilijk zou zijn om de economie weer op te starten.

De sterke groei van de kredietverlening in China geeft al aan dat het land zich in een expansiefase bevindt. Ook de prijzen van woningen stijgen al enige tijd, wat een teken is van economische groei. De inflatie blijft echter laag, waardoor de regering en centrale bank van China hun steun voor de economie niet snel zullen verminderen.

“We kijken met vertrouwen naar de toekomst en verwachten dat de brede economische groei zich zal weerspiegelen op de aandelenmarkten. Het is belangrijk om de ontwikkeling van China niet los te zien van de rest van Azië, waar ook sprake is van herstel. De Chinese export naar de ASEAN-regio is bijvoorbeeld sterk gestegen, wat laat zien dat de hele regio profiteert van het herstel van China. Daarom wegen we in onze beleggingsstrategie de aandelen uit de Azië-Pacific regio tactisch hoger dan aandelen in het algemeen, mede vanwege het gunstigere waarderingsniveau. Onze voorkeur voor aandelen in Azië omvat ook Japan.”, aldus Robert Greil, hoofdstrateeg bij Bankhaus Merck Finck.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.