Amazon: megatrend ononderbroken

De enorme opkomst van e-commerce is na de pandemie weliswaar iets afgenomen, maar dat verandert niets aan het feit dat de top trend nog steeds een glorieuze toekomst heeft met topgroei. Dat concludeert Goldman Sachs in een nieuw onderzoek en beveelt Amazon en vier andere aandelen aan.

“We geloven dat e-commerce blijft profiteren van seculiere rugwind”, aldus Goldman Sachs. “Na een omzet van $3,4 biljoen in 2022 verwachten we in 2026 een omzet van $4,8 biljoen – wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse groeisnelheid van negen procent.”

Volgens Goldman Sachs wordt de e-commerce sector gedomineerd door slechts vijf bedrijven, die in 2022 meer dan 60% van de wereldwijde online verkopen voor hun rekening zullen nemen. “Amazon en Alibaba zijn de belangrijkste spelers met elk een marktaandeel van 20%.”

De analisten bevelen zowel Amazon als Alibaba aan om te kopen. Goldman Sachs ziet het koersdoel voor Amazon op $145 en Alibaba wordt door de experts $136 toegeschreven. Ook op de aanbevelingslijst voor e-commerce: Coupang, Softbank en Sea.

Amazon sloot gisteren (17 april 2023) op $102,74. Dat betekent een opwaarts potentieel van ruim 41%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.