Azië: opwindende regio in transitie

Beleggen in Azië blijft aantrekkelijk ondanks de toenemende onzekerheid, Dat stellen de experts van vermogensbeheerder JP Morgan Asset Management, “Kwesties zoals het handelsgeschil, wereldwijde groeivertraging en volatiele markten drukken het sentiment en zullen waarschijnlijk nog wel een tijdje bij ons blijven”, zegt Joanna Kwok, portefeuillemanager van JPMorgan Funds – Asia Growth Fund (huidige koers: $31,48).

JPMorgan Funds - Asia Growth Fund A
JPMorgan Funds – Asia Growth Fund A

Desalniettemin blijft het van essentieel belang dat ze geïnvesteerd blijven, omdat de waarderingen suggereren dat dit de komende twaalf maanden zou moeten renderen. Bijvoorbeeld, de MSCI Asia Index exclusief Japan wordt volgens gegevens van Bloomberg verhandeld tegen een koers / boek-verhouding van 1,3, iets onder de vijfjaarsgemiddelde . “Bij deze waarderingsniveaus moet u kopen, niet verkopen”, is hun credo. Dienovereenkomstig werd gebruik gemaakt van de zwakte en weren de posities in het Asia Growth Fund verhoogd .

Azië blijft kansrijk

Dat het loont om in Azië te investeren, blijkt uit een blik op de afgelopen tien jaar. In die periode deed de waardering van Aziatische aandelen het beter dan elke andere regio ter wereld. Tegelijkertijd is het marktaandeel van Azië binnen de MSCI All Country World sinds 1999 gestegen van 4 procent naar 30 procent, met een winst van 3 procent naar 33 procent. “Omdat deze groei is gebaseerd op structurele veranderingen in Azië, blijven we potentieel zien voor onevenredige waardegroei en veel indrukwekkende investeringsmogelijkheden”, zegt Kwok. En naar hun mening voldoet de huidige weging van Azië in de marktkapitalisaties verre van het uitstekende momentum van de regio. Zelfs in veel portefeuilles heeft Azië nog niet de rol die deze snelgroeiende regio zou moeten hebben.

Structurele veranderingen in Azië worden ook aangedreven door de groeiende welvaart in de regio, waarbij sectoren als consumentengoederen, communicatiediensten en informatietechnologie op de voorgrond treden. “De investeringsmogelijkheden veranderen niet alleen, maar het investeringsspectrum groeit ook aanzienlijk – en deze trend zal doorgaan”, legt de expert uit. Als een langetermijnbelegger geeft zij momenteel de voorkeur aan regionale groeiaandelen, bijvoorbeeld in het segment financiële, technologie- en consumentenbedrijven.

Volgens Kwok doet zich ook een speciale kans voor door de opening van de Chinese A-aandelenmarkt. “De A-aandelenmarkt is meer gediversifieerd en vloeibaarder dan velen denken. En hier zijn de opwindende middelgrote en kleine hoogwaardige bedrijven die langetermijngroei trends in kaart brengen in de regio, “legt Kwok uit. In veel segmenten streven Chinese bedrijven nu hun eigen innovatieve bedrijfsmodellen na, zoals betalingssystemen, speelgebieden en financiële technologieën.

“Om te profiteren van de groeimogelijkheden van de transformatie in Azië, is een grondige kennis van de marktomstandigheden nodig: corporate governance en transparantie van het management zijn niet zo goed ingeburgerd in de meerderheid van de ondernemingen als in de ontwikkelde markten – en dat geldt des te meer in de interessante markt. Van kleinere, lokaal opererende bedrijven “, zegt Kwok. De lokale aanwezigheid is des te belangrijker voor een vermogensbeheerder: alleen ter plaatse kunnen ze zichzelf overtuigen van de kwaliteit van het bedrijf en het management.  Welke bedrijven daadwerkelijk aantrekkelijk gewaardeerd zijn en liquide genoeg een fondsinvestering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.