Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zijn robots de betere beleggingsadviseurs?

Robo-Advisors zijn niet alleen een aanvulling, maar in toenemende mate ook een concurrent van traditioneel vermogensbeheer. Een onderzoek van Unibz-onderzoeker Dmitri Boreiko geeft inzicht in deze vorm van financiële technologie.

Een algoritme dat bepaalt hoe onze activa worden belegd? Voor veel mensen is dit tot op de dag van vandaag een nogal beangstigend idee. En toch laten de gegevens zien dat robo-adviseurs, oftewel geautomatiseerde vermogensbeheerders, steeds meer bijval krijgen. Vooral bij de wereldwijde pionier USA, waar in 2019 een totaal beheerd vermogen van 750 miljard dollar werd gerapporteerd en ongeveer acht procent van de huishoudens aangeeft gebruik te maken van robo-adviseurs.

Dus, net als bij schaken, zullen mensen uiteindelijk verliezen van de computer bij vermogensbeheer? Of gaat het nu om het vinden van de juiste balans tussen mens en machine? De automatisering van veel processen kan immers de tarieven verlagen, de efficiëntie verhogen en de interactie met investeerders verbeteren via een eenvoudige, digitale gebruikersinterface. Met andere woorden, meer transparantie in beleggen en een groter klantenpotentieel, aangezien aanzienlijk lagere minimale investeringsbedragen ook minder goed gefinancierde beleggers in staat stellen om een ​​volledig beheerde kapitaalmarktportefeuille te hebben.

Kleine budgetten
Omdat alles geautomatiseerd is en niet zo arbeidsintensief als klassiek beleggingsadvies, kunnen robo-adviseurs ook voor kleine investeringen hun diensten aanbieden. De minimale investering is vaak 2.500, 5.000 of 10.000 euro. Bij vermogensbeheer moeten beleggers echter vaak een half miljoen of een miljoen euro meenemen. Bij ons kunt u al terecht vanaf € 10.000.

Wij hebben een robot ontwikkeld dat automatisch belegt en kan inspelen op zowel een stijging als een daling van de beurs.

Bekijk hieronder onze video:

 

Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *