Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wie geld wilt verdienen heeft een strategie nodig

Uw geld op de spaarrekening neemt momenteel niet meer toe. In feite loopt het de neiging risico’s te riskeren omdat de inflatie binnenkort hoger zou kunnen zijn dan de rentetarieven. Dat zegt Daniel Kalt, hoofdeconoom bij zakenbank UBS.

Met 1,5% inflatie per jaar is het niet moeilijk voor te stellen dat met de huidige lage spaarrente, sparen jaar in jaar uit een verliesgevende activiteit zal blijven. Hier bovenop komt dan nog de belasting in Box 3, waardoor de kans op een negatief reëel rendement zo goed als 100% is.

U wilt beginnen met beleggen zonder uw vermogen bloot te stellen aan hoge risico’s?  KLIK HIER voor het gratis rapport.

Ongeacht het bedrag dat geïnvesteerd moet worden, is het belangrijk om een ​​beleggingsconcept te hebben. Dit begint met de definitie van het persoonlijke risicoprofiel. Bent u meer een defensieve belegger die het risico van hogere verliezen niet kan of wil nemen? Of bent u geneigd agressiever te zijn in de belegging en bent u bereid om op zijn minst tijdelijk eventuele verliezen te accepteren ten gunste van een kans op hogere rendementen? Op basis van het risicoprofiel moet een goed gespreide portefeuille worden samengesteld. En ten slotte is het belangrijk om de gekozen beleggingsstrategie met veel discipline te implementeren.

Minder emotie is meer rendement ! Wacht niet langer en beleg als een professional ! Beleg via automatische beleggingssystemen! KLIK HIER voor meer informatie.

Hoe bepaalt u uw risicoprofiel?

In de basis kun je dat eigenlijk zelf doen. Het is echter logischer om samen met een vermogensbeheerder het risicoprofiel te ontwikkelen. De beleggingsstrategie moet immers worden afgestemd op uw eigen vermogensplanning en rekening houden met punten zoals de spaarquote en de gewenste kasreserve.

Welke factoren spelen de belangrijkste rol voor het risicoprofiel?

De belangrijkste factor is de tijdshorizon. Dit is vooral afhankelijk van de doelen die u nastreeft. Het is anders als u als een jongere op een huis spaart of als u geld wilt hebben voor de voorziening aan de zijkant. En nogmaals, het is iets anders, als er slechts een paar jaar resteren tot de pensionering. Kortom, hoe breder de horizon, hoe groter het risico dat u kunt nemen. Hoe meer risico u kunt nemen, hoe meer aandelen u in uw portefeuille kunt houden. Hoewel deze meer risico’s met zich meebrengen, hebben ze het grootste potentieel voor rendement op lange termijn.

Voor kleine beleggers worden naast andere aandelen andere beleggingscategorieën aanbevolen?

Absoluut. De definitie van de beleggingsstrategie definieert het aandeel van de aandelen. Maar het zou niet verstandig zijn om de rest van de activa op de spaarrekening te laten staan. Het wordt aanbevolen om extra diversificatie toe te voegen aan de portefeuille met andere activaklassen. Dit kunnen obligaties zijn, maar ook onroerend goed of grondstoffen, respectievelijk op basis van fondsen. De algemene trend is dat hoe meer gediversifieerd men belegt, hoe beter hij voorbereid is op mogelijke tegenvallers op de financiële markten, zelfs met geopolitieke schokken.

Een brede diversificatie is dus de belangrijkste maatregel om verliezen af ​​te dekken?

Precies. Er zijn echter ook alternatieve beleggingsconcepten. Zakenbank UBS heeft bijvoorbeeld een aanbod waarbij de allocatie van aandelen constant wordt aangepast aan de marktcyclus. Dit gebeurt automatisch, zonder dat de klant er iets aan hoeft te doen.

Minder emotie is meer rendement ! Wacht niet langer en beleg als een professional ! Beleg via automatische beleggingssystemen! KLIK HIER voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *