Nog enkele zwakke beursdagen

Conform de verwachting begon de DAX in de groene cijfers aan de afgelopen handelsdag en sloeg de stemming in de loop van de dag alsnog om.

Voor vandaag is het stemmingsbeeld vergelijkbaar met dat van vandaag. De intraday cycli wijzen aanvankelijk omhoog. Echter in de loop van de dag neemt het bearisch sentiment toe. De cycli op dagbasis beloven nog enkele matige tot zwakke beursdagen.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 29 mei 2018
DAX 29 mei 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.