Wereldwijd beleggen met Trackers

Het zijn onrustige tijden. De koersen zijn hard onderuit gegaan en wellicht is dit een mooie kans om in te stappen. Het is wel zaak om een spreiding aan te brengen in uw portefeuille. Wij gaan met onze nieuwsbrief Critivestor vanaf 1 oktober wereldwijd beleggen met Trackers.

We hebben wat vragen van onze bezoekers gekregen en ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om die te beantwoorden.

Is het product geschikt als je overdag geen tijd hebt om de beurs te volgen?

CritiVestor is geschikt voor de lange termijn belegger die gespreid wil beleggen en wil profiteren van de wereldwijde aandelenmarkten. Daarnaast gaan we ook beleggen in opkomende markten, grondstoffen, obligaties etc. Voor beleggers die weinig tijd hebben om de beurs te volgen is Critivestor uitermate geschikt.

In wat voor producten wordt er belegd?

Trackers zijn beleggingsproducten die een index volgen. Wij gaan dus niet instappen in individuele aandelen of in turbo’s maar gaan gespreid beleggen. Als wij bijvoorbeeld een AEX tracker kopen, dan beleggen we indirect in alle 25 aandelen van de index.

Hoeveel transacties verwachten jullie per maand  te doen?

Wij gaan inspelen zowel op een stijging als wel een daling. De hefboom een tracker mag maximaal 3 zijn. Er wordt belegd voor de langere termijn. Wij gaan geen transacties doen om de transacties, dus ons streven is naar een zo goed mogelijk rendement. Het aantal transacties per maand zal laag zijn. Immers wij beleggen gespreid en daarnaast ook voor de langere termijn. Wij zullen echter niet schromen om een belegging uit de portefeuille te verwijderen mocht daar aanleiding voor zijn.

Wat is ongeveer het rendement per jaar in % wat jullie willen behalen?

Het doel is om een rendement te halen die aanzienlijk meer is dan de spaarrente en outperformance van bijvoorbeeld de AEX. Wij kunnen echter geen streefpercentage aangeven.

Samengevat: U kunt een portefeuille volgen zoals die door professionele vermogensbeheerders en pensioensfondsen wordt gehanteerd tegen zeer lage kosten.

Mocht het nog onduidelijk zijn of er nog andere vragen, dan ben ik uiteraard bereid die verder te verhelderen of te beantwoorden.

Abonnement 

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief en de modelportefeuille volgen voor slechts 99 euro inclusief BTW voor drie maanden. Daarmee kunt u een portefeuille volgen die wereldwijd gespreid is, bijgehouden door een ervaren vermogensbeheerder.  U krijgt dus elke week een nieuwsbrief met een update en ook als er een wijziging in de portefeuille plaatsvindt.

Bent u geïnteresseerd? Stuur ons een e-mail en vermeld uw naam, adres, mobiele telefoonnummer, uw woonplaats en land: critivestor@dekritischebelegger.nl

Disclaimer

De content is niet bedoeld als beleggingsadviezen. U heeft de vrijheid om het al dan niet op te volgen. Op alle content is onze disclaimer en Algemene voorwaarden van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.