Waarin beleggen de superrijken?

De supperrijken der aarde hebben hebben in het eerste kwartaal van dit jaar hun belang in grondstoffen en vastgoed uitgebreid ten koste van vastrentende waarden, hedgefondsen en durfkapitaal.  Dat blijkt uit cijfers van private investeringsclub Tiger 21.

Het belang in vastgoed is verhoogd naar een record van 32%. Dat is twee procent meer dan het vierde kwartaal van 2016. De leden gaan ook weer voorzichtig beleggen in grondstoffen. Het belang is nu 1% geworden, dat is de eerste investering sinds het derde kwartaal van 2014.

De belangen in durfkapitaal, vastrentende waarden en hedgefondsen zijn allen met 1% teruggebracht naar respectievelijk 20%, 9% en 5%. In het vierde kwartaal van vorig kwartaal was evenees een daling te zien voor durfkapitaal en hedgefondsen (beide met 1%).

Recent onderzoek toont aan dat durfkapitaal gemiddeld 21% van de portefeuille van een familiekantoor bedraagt. Dat is meer dan elke andere beleggingscategorie. Institutionele beleggers in durfkapitaal zijn steeds meer tevreden over deze beleggingen in de afgelopen jaren. De allocatie naar publieke beleggingen (21%), kasgeld (11%) en valuta (0%) veranderden niet ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

“Onze leden spelen een actieve rol in het beheer van hun portefeuille met een strategische lange termijn benadering. Dit lijkt tegenstrijdig maar bij deze lage rentestanden stappen onze leden steeds meer in passieve aandelenfondsen terwijl ze tegelijkertijd hun belang in vastgoed en durfkapitaal uitbreiden”, aldus voorzitter Michael Sonnenfeldt van Tiger 21.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.