Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Voorkeur voor cyclische beleggingen

De wereldwijde economische groei zal in de komende maanden versnellen. Een renteverhoging door de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten,  zal geen groot effect hebben op risicovolle waardepapieren. Ondanks de opschroeven van de tarieven zal het beleid van de Fed nog steeds stimulerend zijn. Ook de lagere olieprijs zal de groei aanjagen. Dat schrijft zakenbank Barclays.

De combinatie van aantrekkelijke waarderingen, een beperkt effect van de Griekse crisis en een gering invloed van de Chinese beurskrach maakt cyclische aandelen favoriet. De zakenbank heeft een overwogen positie in financiële waarden en basismaterialen. De voorkeur gaat uit naar aandelen in de eurozone, Japan en sommige opkomende markten. De favoriet van Barclays op het gebied van grondstofbeleggingen is koper.

Het beleggen in de opkomende markten (exclusief China) is aantrekkelijker geworden gegeven de groeivooruitzichten van de wereldeconomie. Daarnaast zijn de waarderingen aantrekkelijk en is het sentiment te somber. Zij geven de voorkeur aan markten die kunnen profiteren van het herstel in de eurozone (Polen en Hongarije) en in de Verenigde Staten (Taiwan en Korea). Wel wordt aangeraden voorzichtig te zijn met obligaties en valuta’s van de opkomende markten.

De prognose van een renteverhoging door de Fed en het ruim beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) maakt een shortpositie in de EURUSD aantrekkelijk. Barclays blijft short in Goud.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

6 reacties op “Voorkeur voor cyclische beleggingen”

 1. Avatar

  Economische groei versnellen?.. Het tegendeel zal waar blijken te zijn.

  Beleggen, of cyclisch beleggen, heeft niet de voorkeur als aandelenindexen ook nog eens een duit in het zakje zullen gaan doen…
  Doe maar niets, hou het geld in de knip, zo hou je nog wat over om deze tijd door te kunnen komen.

 2. Avatar

  Het gaat volgens het CBS steeds beter, maar in mijn kennissenkring gaat het steeds slechter. Mensen worden hun huis niet kwijt, het werk vraagt meer van hen. Ik hoop dat het 2e halfjaar daadwerkelijk weer beter zal worden. Ik hoop dat het CBS gelijk heeft.

 3. Avatar

  Ik hoor tegenstrijdige verhalen. Vandaag weer positief nieuws. Ze zoeken nog veel accountants, omdat de economie flink aan het aantrekken is. 10.000 accountants vind ik veel. Een hele stad vol met goede banen. Zou het zoete dan nu echt komen?

 4. Avatar

  Ach, alles gaat mee in de roes van optimisme Hans…
  Dat geeft je inderdaad het gevoel dat het zoete nu echt gaat komen,optimisme ten top…
  Vergelijk het nu eens met 2007, waarschijnlijk kom je veel overeenkomsten tegen…

 5. Avatar

  Ook meer asielzoekers levert meer banen op. Nu al 1.000 full time banen meer. Het gaat prima zo. Ook goed voor de huizenmarkt en detailhandelsverkopen. Het gaat steeds beter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *