Nieuwe layout De Kritische Belegger

Beste Bezoekers,

Het gaat goed met De Kritische Belegger. Steeds meer lezers vinden hun weg naar de site en het aantal trouwe bezoekers neemt snel toe. Wij zijn een relatief jonge website die in april van vorig jaar officieel van start is gegaan.

De site is ontstaan uit onvrede met de bestaande sites. Wij merkten dat beleggers niet op een onafhankelijke manier geïnformeerd werden. Daarnaast hebben beleggers veel geld verloren en zijn ze daarom kritischer geworden. Aan die behoefte willen wij voldoen. Naast onafhankelijkheid stellen wij de kwaliteit van artikelen voorop.

Zo hebben wij een kritische analyse van beleggingsfondsen en stellen wij misstanden aan de kaak.

Ons doel is om de beste beleggingssite van Nederland en België te worden. Een plek waar beleggers terecht kunnen om eerlijke informatie te verkrijgen.

Achter de schermen hebben wij hard gewerkt om de site in een nieuw jasje te steken. De huidige layout is het werk van nachtenlang opblijven, veel koffie drinken en hopen dat het goed gaat. Wij hebben besloten om een nieuwe layout te maken.

Deze website is voor u bedoeld dus alvorens te gaan bouwen willen wij graag uw mening weten. Daarmee kunnen wij u beter van dienst zijn. Om zaken te ontwikkelen waar u niet op zit te wachten, daar zitten wij ook niet op te wachten.
Dus geef u reactie, wat mist u, wat zou u graag willen zien en wat vindt u van de nieuwe layout en gebruikte kleuren?

Daarnaast willen wij graag uw mening weten over:

1. Hoe typeert u deze site? Wat onderscheidt deze site van andere?

2. Wat vindt u van de artikelen?

Hieronder kunt u reacties plaatsen en uw mening geven. Ook kunt u middels onze contactpagina reageren.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Hieronder ziet u de nieuwe indeling. De gehele site bestaat uit een voorpagina, layout voor artikelen, auteurs- en  categoriepagina. Daarnaast een nieuwe opzet voor sitepagina’s (zoals Over Ons) en voor zoekresultaten. We hebben ook een nieuw opzet voor het forum.

U kunt op de figuren klikken zodat u een compleet beeld krijgt. De afbeeldingen openen in een nieuw venster. Daarna kunt u het verder uitvergroten door op de linkermuisknop te klikken.

Hoofdpagina en Artikelenpagina

Nieuwe layout: Hoofdpagina
Nieuwe layout: Hoofdpagina
Nieuwe layout: Artikelen
Nieuwe layout: Artikelen

Categoriepagina en Auteurspagina

Hieronder ziet uw de nieuwe indeling voor de categorie-en auteurspagina:

Nieuwe layout: Categorie pagina
Nieuwe layout: Categorie pagina
Nieuwe layout: Auteurs pagina
Nieuwe layout: Auteurs pagina


Sitepagina en Zoekresultatenpagina

Nieuwe layout: Sitepagina (zoals "Over Ons")
Nieuwe layout: Sitepagina (zoals "Over Ons"
Nieuwe layout: Zoekresultaten
Nieuwe layout: Zoekresultaten


Forum

Zoals u wellicht heeft gezien hebben wij ook een Forum waar beleggers actief kunnen discussieren. Wij willen graag eveneens uw mening weten over wat u van het forum verwacht:

– Wilt u leren of gaat het om de tips?
– Waarom post u op een forum?
– Waarom vindt u een forum interessant?

Hierbij de nieuwe layout:

Nieuwe layout: Forum Voorpagina
Nieuwe layout: Forum Voorpagina
Nieuwe layout: Forum Bericht
Nieuwe layout: Forum Bericht

11 gedachten over “Nieuwe layout De Kritische Belegger”

 1. Daarnaast willen wij graag uw mening weten over:

  1. Hoe typeert u deze site? Wat onderscheidt deze site van andere?

  Ik vind de site prettig om te bekijken. Hij is meer to the point dan de andere beurssites die ik ken.

  2. Wat vindt u van de artikelen?

  De artikelen zijn goed leesbaar.

  Ik ben vooral geinteresseerd in geld verdienen op de beurs. De meeste artikelen besteden aan dat aspect geen aandacht.

  Dat komt m.i. vooral doordat met name economen en/of vermogensbeheerders de redactionele paginas vullen. Artikelen hebben dan of geen aantoonbaar verband met geld verdienen en gaan in op bijzaken en andere folklore of ze komen tot de conclusie die erop neerkomt dat het kan vriezen of dooien.

  De naam kritische belegger vindt ik niet helemaal passen. De artikelen zijn toch braaf en academisch correct.

 2. 1.de nieuwe site ziet er goed uit.
  2.ik lees dagelijks de gezonden pagina’s waarvan enkele onderwerpen mij niet direkt aanspreken en dus worden overgeslagen.
  3. is het uw bedoeling om DAGELIJKS deze site te zenden ?
  4. Zie ik het goed: ca. 6 pagina’s per site, en dat dan dagelijks ? Lijkt mij te veel.
  5.Dr.M.Boot heeft gelijk: de naam is niet goed, als het toch van Top Capital uitgaat, mag dat de naam zijn.
  6. kijkt u eens naar de site van ADVANCE en hun indeling, resp. korte stukjes met grafieken resp. aanbevelingen etc. kort en bondig !
  Wens u heel veel succes en enthousiasme !

 3. 1. Typering site: Doet prettig aan, niet agressief. Duidelijke navigatiebalken, je kunt makkelijk vinden wat je zoekt. Goede structuur en layout. De reklame is niet overheersend en niet storend.
  2. De artikelen komen neutraal en goed onderbouwd over. Ook wordt er meestal een duidelijke conclusie getrokken met al dan niet een advies, duidelijk gericht op positieve beleggingsresultaten en vermijden van risico. De informatie wekt de indruk compleet te zijn zonder informatie achter te houden die je verder via b.v. een abonnement kunt krijgen.
  Ik vind de site zeer waardevolle informatie geven.

 4. Pluspunten:

  + Overzichtelijk
  + Goed gebruik van kleuren (aanduiden van categorieen)
  + Menu (Submenu maakt efficient gebruik van de beschikbare breedte)
  + Overall oogt het mooi

  Neutrale punten:

  o Koersen. Tegenwoordig kan en heeft iedereen meerdere internet pagina’s open staan. En het is bijna zeker dat één daarvan real-time koersen weergeeft. Persoonlijk zou ik het weg halen en in de plaats daarvan een overzicht plaatsen welke beursgevoelige nieuws (hiermee bedoel ik nieuws die voor een beursbeweging zorgt) ons de volgende dag staat te wachten (met tijdstip) en of kernpunten van de beursgevoelige nieuws

  Verbeter punten

  – Site map. Het is overbodig om die als standaard mee te nemen in je layout. Je zou eventueel op een aparte pagina de site map kunnen plaatsen en een extra link in de menu.
  – Top Reclame banner. Je zou kunnen overwegen om de banner helemaal onderaan de site te plaatsen en op die manier ruimte te creeëren om de naam van de site wat dominanten in beeld te brengen.
  – Reacties. Misschien heb ik niet gekeken, maar ik zag niet hoeveel mensen op een bepaalde artikel hebben gereageerd en of iemand een reactie heeft geplaats op de forum.

  Hopelijk is het allemaal een beetje duidelijke en heb je er wat aan. Verder wil er bij vermelden dat ik ‘De Kritische belegger’ zeer op prijs stel.

 5. 12-02-2010

  Hierbij mijn complimenten voor uw goede site.

  Niet alles intereseert mij evenveel , maar dat hoeft ook niet,
  veel kun je wel gebruiken om zelf een mening te vormen en om een
  belegging wel of niet te doen.
  Het onafhankelijke komt mij dan ook goed over.

  Veel succes.

 6. Site zie er goed uit, mis nu nog niks, maar het is ook een beetje moeilijk te zien zelfs als je hem vergroot.
  Bijdragen vind ik leuk en leerzaam om te lezen zoals die van de Vries en Groothaar. En zij durven ook concrete doelen aan te geven en geen vrijblijvend ge’oh. Bovendien wordt in het forum bijv. over Gann ook door lezers interessante info gegeven waardoor je zelf ook weer wat opsteekt. Dat zou best nog wat meer mogen.

 7. Ik heb de plaatjes vergroot zodat het nu duidelijker te zien is. Als u op een plaatje klikt krijgt u de volledige afbeelding in een nieuw venster. Hoe meer feedback wij krijgen des te beter wij u van dienst kunnen zijn. Hartelijk dank voor uw medewerking.

  Ik zou het op prijs stellen als u ook meedoet aan het forum ( http://www.dekritischebelegger.nl/forum/ ). U kunt bijvoorbeeld ook vragen stellen aan de ervaren forumleden. Daarmee kan het forum een stimulans krijgen waardoor ook andere mensen meedoen.

 8. Satilmis, zeer mooi gemaakt. Ik vind het in ieder geval een goede verbetering. De pagina lijkt mijn scherm goed op te vullen. Bij deze (de oude) layout is de site net wat groter dan mijn scherm. Het is overzichtelijk en zeker niet storend.

  Ik ben het wel eens met het punt van dr. Boot. De meeste beleggers willen geld verdienen en vaak ontbreekt dat op een goede site. Maar ik denk dat het juist aan de lezer is om daar een rol in te gaan spelen. Het is moeilijk om daar in te voorzien als jullie niet op de hoogte zijn van de wensen. Dus ook wat Glien zegt, in het forum mag er best meer gepost worden en kunnen vragen worden gesteld over beleggen. Maar dat is verder aan de lezer.

  Dus bij deze roep ik de lezers op om wat vaker in het forum te posten. Stel je vragen en geef je mening. Mijn vraag aan de andere lezers is, wat mist het forum nog omdat reactie uitblijven?

  Waarom posten jullie juist wel of niet?

  Maar er is in ieder geval een grote vooruitgang geboekt met de nieuwe layout. De volgende verbering ligt dan misschien meer bij de lezers. Namelijk meer van jezelf laten horen in het forum. Dan kunnen er interessante discussies ontstaan en mogelijk beter worden voorzien in de wensen van de lezers. Hoe meer de analisten op de hoogte zijn van onze wensen, hoe beter de site uiteindelijk zal worden. Nu is de site nog jong en in ontwikkeling.

  Lezers laat iets van je horen in het forum!

 9. Hartelijk dank voor jullie reacties. Het krijgen van feedback is zeer belangrijk omdat uiteindelijk de site voor jullie bedoeld is.

  @Martin: Elke maandag verzorgt Jan-willem Nijkamp een Tip van de week. De rendementen kunt u lezen op http://www.dekritischebelegger.nl/tip-van-de-week/rendementen/.

  Deze lijst verversen wij periodiek. Daarnaast geven onze technisch analisten concrete adviezen om short danwel long te gaan op de AEX. Het is dus niet zo dat wij geen tips op de site publiceren.

  Naast concrete tips bieden wij ook adviezen om kosten te besparen. Vergeet niet dat uw eerste winst de kosten zijn. Ook verschijnen er regelmatig productrensies waar beleggers hun voordeel mee kunnen doen.

  U ziet dus dat wij op een andere manier omgaan met “tips” dan andere sites.

  U schrijft:

  “De naam kritische belegger vindt ik niet helemaal passen. De artikelen zijn toch braaf en academisch correct.”

  Op deze site schrijven ongebonden adviseurs bijdragen en onderstrepen daarmee onze onafhankelijkheid. Daarnaast stellen wij misstanden aan de kaak en bieden wij een onafhankelijke en kritische analyse van nieuwe -en bestaande beleggingsproducten. Die zult u niet elders tegenkomen. De braafheid en correctheid vind ik dus meevallen. Wij hoeven geen rekening te houden met andere belangen dan die van onze bezoekers.

  @Leo:
  De siteontwerp bestaat uit een achttal pagina’s. Zie het maar net als een krant: voorpagina, pagina 2 etc.

  Er worden alleen alerts verstuurd van artikelen die verschijnen. Dus slechts per artikel en dan nog eens toegesneden op uw voorkeur.

  U schrijft:

  “5.Dr.M.Boot heeft gelijk: de naam is niet goed, als het toch van Top Capital uitgaat, mag dat de naam zijn.”

  Wij zijn geen onderdeel van TOP Capital en zijn volledig onafhankelijk. Zij leveren slechts columns aan ons.

  Ik hoop u hiermee voldoende van dienst te zijn geweest.

  Suggesties en reacties zijn altijd welkom via onze contactpagina.

  Met vriendelijke groet,
  Satilmis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.