Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Spiritualiteit en beleggen

Sinds kort hou ik me ook bezig met spiritualiteit. Het lijkt er op dat het ver van beleggen afstaat, maar er zijn treffende overeenkomsten. Bij beide is het de bedoeling om je bewust te zijn van je emoties en los te kunnen laten.

Spiritualiteit

Trauma, verwonding, conflict, crisis, stress en zich herhalende negatieve/destructieve gebeurtenissen nestelen zich in ons energieveld en hopen zich op. Na verloop van tijd uiten ze zich in fysieke spanning, pijntjes en kwalen, emotionele stress, chronische ziekte, ongemak, relaties en een gevoel van ‘vastzitten’ in het leven.

Relaties die mislukken, de essentie van het leven wordt vergeten en kleine pijntjes worden grote struikelblokken. Dit alles leidt tot stress, een slechte nachtrust en naast mentale- ook fysieke klachten. Te veel mensen ervaren hun leven als frustrerend en zitten niet goed in hun vel. Novus Healing kan er voor zorgen dat je weer balans vindt.

Spiritualiteit gaat over bewustzijn. De internationaal gerenommeerde psychiater, bewustzijnsonderzoeker, spirituele docent en mysticus David R. Hawkins, heeft een bewustzijnsschaal ofwel Scale of Consiousness ontwikkeld. In zijn boek Power vs. Force omschrijft hij de menselijke bewustzijnsniveaus. Dit model heeft de vorm van een piramide die verdeeld is in zeventien horizontale lagen. Deze bewustzijnsniveaus lopen van een ‘laag bewustzijn’ naar een ‘hoog bewustzijn’. Het bovenste gedeelte van de piramide staat voor het ultieme bewustzijn, de onderste laag voor het laagste bewustzijn. Elk bewustzijnsniveau of level correleert met specifieke emoties, gedrag, gedachten, overtuigingen, attitudes en wereldbeelden.

De laagste niveaus zijn schaamte en schuld, gevolgd door apathie, verdriet, angst, verlangen, woede en trots. Een hoger bewustzijn begint bij moed, de durf om je leven te veranderen. Daarna neutraliteit, bereidheid, acceptatie en rede.

Liefde staat voor de beweging van zielen om een eenheid te vormen. Dat betekent jezelf en elkaar accepteren zoals je bent, neutraal te zijn over je gevoelens of je emoties te begrijpen (rede). Vertrouwen in jezelf en anderen te hebben. De bereidheid om elkaar te helpen. Niet hard zijn over elkaar en anderen maar tolerant over de gemaakte fouten en die inzien als een leerproces. Mensen die positief zijn over hunzelf en anderen. Uiteindelijk leidt tot een leven met balans, vrede en geluk, wat onze natuurlijke staat moet zijn: het gevoel van vrede, kalmte en geluk zonder reden. Je hebt niets nodig om gelukkig te zijn of je beter te voelen, je bent het al.

Beleggen

Veel beleggers hebben leergeld betaald en zijn door verliezen emotioneel geworden. Zij schamen zich en hebben ook apathie, verdriet, angst, verlangen, woede en trots.  Door deze emoties zijn ze niet in staat hun emoties te beheersen en met rede te beleggen. Wij hebben daarom Automatisch Beleggen waardoor mensen zonder emoties kunnen beleggen met een mooi rendement.

Alles begint ook met beleggen om de wil te veranderen. Om in te zien dat het niet zo langer kan. Vandaar kun je neutraal zijn tegenover gebeurtenissen in de markt. Je bent bereid om ook andere beslissingen te nemen. Je accepteert je winsten maar ook je verliezen en belegt met rede en logica. Je onderzoekt je aankoop -en verkoopgedrag en dat levert begrip van je belegginsgedrag op. Je kunt nu ook begrijpen waarom anderen op een bepaalde manier beleggen.  Onder de motorkap zijn we helemaal niet verschillend. Dit alles leidt tot meer zelfvertrouwen en rust.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *