Wantrouwen van beleggers over provisiegerichte adviezen

Machiel Noordam van Noordam VermogensRegie is zaterdag 6 juni as om 08.30.00 uur (herhaling zondag 7 juni 16.00 en 22.30 uur) samen met Professor Fred van Raaij  van de Katholieke Universiteit Tilburg te gast bij Paul Laseur van BNR radio in het programma BNR in Business

De kritiek op de onafhankelijkheid van dienstverlening bij de advisering van banken en vermogensbeheerders zwelt aan. Vermogende Particulieren en Stichtingen ondervinden steeds meer de gevolgen van provisiegedreven adviseren door deze instellingen. Nu zijn veel van deze producten niet meer te verkopen. Adviseurs durven hun vermogende relaties niet meer onder ogen te komen en particuliere beleggers maar ook stichtingen weten vaak niet wat ze nu aan moeten met de situatie.

BNR radio wil graag het belang van onafhankelijkheid bij de advisering van vermogensbeheerders en banken onder de aandacht brengen in het programma BNR in Business met Paul Laseur.

Naast Machiel Noordam van Noordam VermogensRegie  zal ook Professor Fred van Raaij van de Katholieke Universiteit Tilburg zijn mening geven en zich in de discussie mengen.

Noordam VermogensRegie is kortgeleden gestart door vermogensbeheerder Machiel Noordam, juist om de vermogende particulier en stichting op onafhankelijke basis te begeleiden bij de advisering. Hij rekent daarbij een uurtarief voor zijn diensten en krijgt geen retourprovisie of andere vergoeding. De drie peilers van het bedrijf zijn Vermogensanalyse, Vermogensbegeleiding en Klachtenbegeleiding. Noordam wil de vertrouwenspersoon zijn van de vermogende particulier of stichting en de adviezen van banken voor zijn relaties kritisch toetsen op de haalbaarheid en houdbaarheid. Ook kijkt hij of de voorstellen in lijn zijn met de oorspronkelijke doelstellingen zoals die met bank of vermogensbeheerder zijn gemaakt. Daarnaast doet hij klachtenbegeleiding en klachten mediation, waarbij hij zorgt dat de klacht onder aandacht blijft.

Verdere informatie staat op onze website www.noordamvermogensregie.nl

Contactpersoon Machiel Noordam, Bussum, 06-18344829

P.S. Ik zal op de website De Kritische Belegger eens in de twee weken (op woensdagen gepubliceerd) een colum schrijven. Daarbij zal ik een kritische blik werpen op de beleggingsindustrie en met name op producten die tot een drama hebben geleid. Daarnaast zal ik schrijven over beleggen in het algemeen. Ik wens u alvast veel leesplezier toe.

Update 7 juni: Hierbij de link naar BNR interview met Machiel Noordam en Fred van Raaij


Machiel Noordam

www.noordamvermogensregie.nl

1 gedachte over “Wantrouwen van beleggers over provisiegerichte adviezen”

  1. Beste Machiel,

    Goed dat je de gelegenheid krijgt om bij BNR de nieuwe ontwikkeling ten aanzien van echt onafhankelijk beleggingsadvies onder de aandacht te brengen en de verdienmodellen van de banken en “oude stijl” vermogensbeheerders aan de kaak te stellen.

    Misschien is het goed om in het vraaggesprek ook het bestaan van de VEOV (Vereniging van Echt Onafhankelijke Vermogensadviseurs http://www.veov.nl) onder de aandacht te brengen. Het is een vereniging met nu nog een beperkt aantal leden. Dus meld je aan als nieuw lid zou ik zeggen.

    Succes
    Jaap Tol

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.