Vermogensbegeleiding helpt

Deloitte heeft een onderzoek gedaan onder 770 cliënten van Nederlandse bankfilialen. Daaruit komt naar voren dat Nederlanders weliswaar graag gebruikmaken van internet, maar mondeling contact willen als het gaat om complexere producten.

De onderzoekers Hans Honing en Emeric van Waes vinden echter wel dat de kwaliteit van het advies verbeterd kan worden: 65 procent van de ondervraagden geeft aan niet tevreden te zijn met het advies, in het bijzonder de kwaliteit en de tijdigheid ervan.

Van de relaties blijkt 15 procent bereid te zijn te betalen voor een persoonlijk financieel advies.

Het is daarbij van groot belang dat de vermogende relatie zich laat vergezellen door een deskundig iemand, die voor zijn belangen opkomt en onzinverhalen doorprikt.

De Vermogensbegeleider zorgt er voor dat er zorgvuldige afspraken worden gemaakt met de financiële instelling en dat daarna er op wordt toegezien dat afspraken ook daadwerkelijk worden nagekomen.

Het blijkt keer op keer dat product push bij de bankinstellingen nog steeds een grote rol speelt en dat ze weinig hebben geleerd uit het verleden.

Veel van de gestructureerde producten van bankinstellingen blijken ondanks herstel van de beurzen nog zwaar onder water te staan. Ook diverse aandelenbeleggingsfondsen die door de recessie diep geduikeld waren maken het herstel nauwelijks mee, omdat er veel kneusjes in de portefeuille zitten.

Herstel van vertrouwen is goed, maar laat u niet in de luren leggen en neem een professional als vermogensbegeleider mee, zeker in deze moeilijke economische tijden!

Machiel Noordam van Noordam VermogensRegie is onafhankelijk vermogensbegeleider.

www.noordamvermogensregie.nl

1 gedachte over “Vermogensbegeleiding helpt”

  1. Pingback: Vermogensbegeleiding helpt » Reacties op columns » De Kritische Belegger-forum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.