Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Maakt value investing een comeback?

Value investing was bepaald geen bonanza in de afgelopen tien jaren. Aandelen bewogen amper en het rendement op obligaties was verwaarloosbaar. In dit jaar gingen groeiaandelen 25% de lucht in, maar value stocks tuimelden 7%. dat heeft zich vertaald in een PE voor de groei van 38X tegen value 17X.

De extreme waardering zou alleen al voldoende reden moeten zijn om uit groei te stappen en in value. Dankzij het op de markt komen van vaccins tegen Covid-19 zijn er nog meer goede redenen. De economische groei kan gaan versnellen en de bedrijfswinsten kunnen zomaar gaan verbeteren. De inflatie kan gaan stijgen en dat kan het rendement op obligaties verbeteren.

Daar komt nog bij dat de dominantie van Big Tech alle perken te buiten gaat. Dat moet wel tegenreacties oproepen. Dat leert de geschiedenis. Die leert trouwens ook dat in geval van extreme dominantie en extreme waarderingen er uiteindelijk niet zoveel nodig is om ze te laten tuimelen. Stemmingen kunnen razendsnel omslaan van uitzinnige euforie in even uitzinnige angstgevoelens. De heftige reacties op de beurzen kunnen wel eens een voorbode zijn van meer onheil voor groeiaandelen.

Dat is absoluut geen zekerheid. Het is nog volstrekt onduidelijk wat de lange termijneffecten van Covid-19 zijn voor ‘value bedrijven’.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *