Let op ! sparen kost tegenwoordig geld

Met 1,5% inflatie per jaar is het niet moeilijk voor te stellen dat met de huidige lage spaarrente, sparen jaar in jaar uit een verliesgevende activiteit zal blijven. Hier bovenop komt dan nog de belasting in Box 3, waardoor de kans op een negatief reëel rendement zo goed als 100% is.

Onderstaand tabel verduidelijkt het effect van de mate van koopkrachtverlies bij een spaarbedrag van € 130.000,- tegen een gemiddelde spaarrente van 0,25% over de komende 5 jaar.

rekenvoorbeeld koopkrachtverlies sparen
rekenvoorbeeld koopkrachtverlies sparen

Sparen kost dus geld. Het koopkrachtverlies is maar liefst 8,9%.

Er zijn verschillende manieren om uw vermogen tóch te laten renderen met jaarlijkse betalingen, zoals het kopen en verhuren van vastgoed of het beleggen van uw vermogen op de financiële markten.

Echter, beleggen betekent risico lopen. Een economische wetmatigheid beloont risico bij beleggen op de lange termijn. Verstandig gekozen en goed gespreide beleggingen zullen op lange termijn beter presteren dan een spaarrekening.

U wilt beginnen met beleggen zonder uw vermogen bloot te stellen aan hoge risico’s? Actief beleggen met obligaties biedt een mogelijke oplossing.

Steeds meer spaarders kiezen er voor om in het Fresh Fixed Income Fund te gaan beleggen. Dit obligatiefonds is momenteel één van de meest besproken beleggingsfondsen van Nederland. De reden hiervoor is dat het Fresh Fixed Income Fund met een beperkt risicoprofiel bovengemiddelde resultaten heeft behaald.

de stap van sparen naar beleggen
Klik op afbeelding om het rapport aan te vragen.

Ruim 85 jaar kennis, ervaring en een actieve marktbenadering maken dit mogelijk. Kansen worden optimaal benut en risico’s worden beperkt.

Onze focus is vermogensbehoud. Sinds de start van het fonds op 1 juli 2016 is er cumulatief een netto-rendement behaald van 6,84% per ultimo april, waardoor we op schema liggen om de jaarlijkse doelstelling te behalen.

Wilt u meer informatie over wat het Fresh Fixed Income Fund voor ú kan betekenen?

[alert type=”info” icon-size=”normal”]OHV Institutional Asset Management heeft op verzoek van ons een whitepaper opgesteld die wij onze lezers gratis mogen aanbieden. Vraag het document aan: KLIK HIER[/alert]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.