Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

7 lessen van poker voor beleggers

Poker is de verzamelnaam van een groep kaartspelen die in casino’s, thuis of op het internet worden gespeeld. In Nederland en vrijwel alle andere Europese landen plaatst de overheid het onder de kansspelen en ziet zij het niet als ‘behendigheidsspel’. Sinds april 2010 wordt het door de International Mind Sports Association erkend als een denksport.

De meningen over het kaartspel zijn verdeeld. Feit is wel dat maar heel weinig spellen zoals poker zijn waarbij je meer nodig hebt dan geluk. Het vereist dat spelers een scherp gevoel voor strategisch denken, kunstzinnig ontwijken en losse expressies hebben. Maar deze eigenschappen zijn verre van de waarheid. Het is in feite een vaardigheidsspel dat diepgaand begrip en denken vereist. Lang geleden introduceerde MIT een cursus over pokertheorie en -analyse.

Bepaalde vaardigheden die nodig zijn om poker te spelen zijn ook handig bij beleggen. Hier zijn 7 beleggingslessen van een spelletje poker.

Les 1: Berekende risico’s

Bij poker draait alles om het nemen van berekende risico’s. Afhankelijk van je hand die je hebt gekregen, het stadium van het toernooi waar je speelt, je bankroll (contant geld) neem je berekende risico’s in de hoop meer te winnen. Dezelfde vaardigheid kan ook worden toegepast op beleggen. Elke investering die je doet, brengt risico’s met zich mee. De sleutel tot een succesvolle investering is het nemen van berekende risico’s om maximale winst en minimale verliezen te behalen. Grote winsten, of het nu gaat om beleggen of poker gaat komen voort uit goed getimede berekende risico’s.

Les 2: Langetermijndenken

Een succesvolle pokerspeler is degene die zich richt op langetermijndoelen en die geduldig is. Op korte termijn kan geluk een rol spelen, maar op de lange termijn speelt vaardigheden een belangrijke rol. Maar de sleutel tot succes is om bij te blijven en door te zetten. Net als bij een pokerspel vereist ook investeringen geduld en kan het jaren duren voordat ze tastbare resultaten hebben opgeleverd.

Les 3: Je cijfers kennen

Je cijfers kennen is belangrijk in zowel bij poker als in beleggen. Goede pokerspelers kennen de kansen, outs en zijn goed in het interpreteren  van cijfers. Hetzelfde kan ook worden toegepast op beleggen. Een goede belegger kent de fundamentele analyse en technische analyse voor zijn aandelen.

Les 4: emoties onder controle houden

Emoties in bedwang houden is belangrijk in zowel beleggen als pokeren. Veel pokerspelers worden boos of gefrustreerd wanneer ze op korte termijn verliezen en uiteindelijk kost het hen veel geld. Op dezelfde manier is het belangrijk om emoties onder controle te houden terwijl u investeert om het rendement te maximaliseren.

Wilt u emotieloos beleggen en heeft u weinig tijd? Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u.

Les 5: Vermogen om de markt / tegenstanders te lezen

Een succesvolle pokerspeler is iemand die zijn tegenstanders en zijn speelstrategieën kent. Hij kan de acties van tegenstanders lezen, kaarten die kunnen worden getrokken en de strategie die de spelers zullen gebruiken. Evenzo is een succesvolle belegger degene die op de hoogte is van de markt en de trends van de markt op de voet volgt.

Les 6: Het spel / de markten bestuderen

Spelers maken tijd en moeite om het spel te bestuderen wanneer ze niet spelen. Evenzo moeten beleggers ook tijd investeren in het bestuderen van de markt wanneer ze niet investeren.

Les 7: Gedisciplineerd zijn

Discipline is belangrijk, of het nu om een ​​game of beurs gaat. Goede spelers / investeerders zijn gedisciplineerd en spelen op hun manier. Ze riskeren niet 30% van hun bankroll in een enkele stock / game.

Valkuilen

Vermogensbeheerder OHV heeft op verzoek van ons een rapport opgesteld met de meest gemaakte beleggersfouten. Heeft u met beleggen weleens met uw handen in het haar gezeten omdat u geen uitweg meer zag? Uw beleggingen gaan niet langer de gewenste kant op en u kunt door uw verlies niet meer helder denken.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Beleggers, voorkom dure fouten, vraag het gratis rapport aan: KLIK HIER[/alert]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *