Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lange tieners worden zelfverzekerde beleggers

Uiterlijke kenmerken kunnen een voorspeller zijn van het latere gedrag op de financiële markten. Zo beleggen lange tieners relatief meer in aandelen. Dat blijkt uit een studie van Jawad Addoum en anderen academici. Beleggers die in de hoogste twintigste percentiel voor lengte zitten hebben 7,5% meer kans om hun geld in aandelen te steken dan degenen met de laagste twintigste percentiel voor lengte.

Een andere factor die onderzocht werd was gewicht. Dikkere mensen zijn 10% minder geneigd om in aandelen te beleggen dan personen met een gemiddelde gewicht. “Het is raadsel waarom zoveel huishoudens niet op de aandelenmarkt beleggen. Het argument is niet dat je lang bent maar dat je zo vroeg al lang bent.” aldus Addoum.

De studie kan ook helpen te verklaren waarom mensen die in hun tienerjaren al lang waren, een hoger zelfvertrouwen hebben en  meer meedoen met buitenschoolse activiteiten. Zij hebben betere sociale ervaring en zijn in het algemeen beter opgeleid. De graad van zelfvertrouwen zegt echter niets over de prestatie op de aandelenmarkten. Te veel zelfvertrouwen kan juist tegen hen werken.

Ook een te angstige houding is niet goed voor het vermogen. Door niet in aandelen te beleggen wordt het steeds moeilijker om de inflatie te verslaan en de koopkracht op peil te houden. De studie geeft overigens waarschijnlijkheden weer en niet definitieve uitkomsten. Maar wellicht is het interessant om voor de spiegel staan en tegelijkertijd uw beleggersgedrag onder de loep nemen.

Wat voor belegger bent u? Bent u een actieve of meer een passieve belegger. Waar gaat uw voorkeur naar uit? KLIK HIER om een tiener te helpen.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.