Profiteer van stijging Refresco

Allereerst willen wij u wijzen op een vragenlijst voor de stage van een tiener. Het zou vriendelijk zijn als u uw medewerking verleent door deze vragenlijst in te vullen.

We zien potentie in het Refresco (tickersymbol: RFRG). Refresco is een producent van frisdranken, water, vruchtensappen en energiedranken en is bekend van Wicky-vruchtensap. De producten worden niet onder een eigen merknaam verkocht, maar als huismerken van supermarkten of onder de naam van andere A-merkfabrikanten.


De onderneming verwerkt een volume van een slordige 6 miljard liter per jaar en behaalde in 2015 een omzet van €2,16 miljard. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Op 12 november 2013 fuseerde Refresco met het Britse frisdrankbedrijf Gerber Emig, waarna de combinatie verder ging onder de naam Refresco Gerber.

Refresco heeft een marktkapitalisatie van meer dan €1 miljard en de koers/winst-verhouding (2017) bedraagt 11,8. De pay/out-ratio is 35% (het percentage dat Refresco van de winst uitkeert) en het dividendrendement bedraagt 2,9%. Op donderdag 9 maart voorbeurs rapporteert Refresco de vierdekwartaal/jaar-resultaten.

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen 100 aandelen RFRG @ €13,83.

Nieuwe positie:
Long: 100 aandelen RFRG.

Daggrafiek Refresco


Refresco zit al maanden in een driehoek gevangen en bereikte begin november een dieptepunt van €13. Het aandeel zette vervolgens de stijgende trend in en bereikte in januari een piek net onder de €15 waarna de koers terugzakte.

Volgens ons is het een kwestie van tijd dat het aandeel opwaarts uit het driehoekspatroon breekt. Een koopsignaal, zijnde een ‘golden cross’-signaal, is op dagbasis in de maak, waarbij de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar gaan kruisen.

Een tweede koopsignaal wordt gegeven zodra de koers aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) gaat uitbreken.

Op uurbasis is de koers al boven de Cloud uitgebroken, wat aangeeft dat het sentiment ‘bullish’ (positief) is. Steun kunnen we vinden op €13,55.

Wij zien stijgingspotentieel richting de €15 mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Hier leggen we geen driepoot long voor maart uit, wat normaal een mogelijkheid is om met een geringe investering in te spelen op een stijging, maar bij dit aandeel prefereren we de aandelen, omdat de opties niet liquide zijn.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €14,00.
Tweede weerstand: €14,28.
Eerste steun: €13,80.
Tweede steun: €13,55.

Riedel een ‘perfect fit’ voor Refresco?
FrieslandCampina heeft dinsdag vruchtensappendochter Riedel in de etalage gezet. Riedel werd in uit 1879 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot ‘marktleider in Nederland’ in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Bekende Riedel-producten zijn: Appelsientje, CoolBest, DubbelFriss, Taksi en Extran.

Wellicht dat Riedel een mooie overnamekandidaat kan zijn voor Refresco. Het zou ons niet verbazen dat Refresco meer in de belangstelling komt vanwege de ontwikkelingen bij Riedel. We hebben onlangs gezien wat een bericht teweeg kan brengen bij bijvoorbeeld het als ‘saai’ te boek staande Unilever. Misschien moeten we Warren Buffett onze nieuwsbrief eens sturen. Misschien heeft hij na de kater van Unilever wel een behoefte aan een ‘refreshment’ en kan hij eens bellen met de CFO van Refresco, Aart Duijzer…

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Refresco. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bron:: http://optieacademy.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.