ING schrapt transactiekosten trackers

Beleggende klanten bij ING betalen vanaf 1 januari 2014 geen transactiekosten meer voor de online aan- of verkoop van indextrackers. Daarmee worden trackers net zo toegankelijk als beleggingsfondsen via de beleggersgiro, waarvoor nu al geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Ook voor beursgenoteerde beleggingsfondsen worden de transactiekosten geschrapt. Beleggers kunnen hierdoor nog beter werken aan een goede spreiding in hun portefeuille zonder dat hiervoor transactiekosten in rekening worden gebracht. ING biedt rond de 400 beleggingsfondsen en indextrackers aan. Dit assortiment wordt de komende tijd flink uitgebreid. 

Ingebouwde spreiding aantrekkelijk voor zelfbelegger

“Trackers zijn naast beleggingsfondsen vaak uitstekende middelen om op een eenvoudige manier te beleggen,” aldus Peter-Paul Wekking, directeur Marketing Beleggen bij ING. “Trackers volgen passief een bepaalde index en zijn daardoor van zichzelf al gespreid. Deze ingebouwde spreiding maakt het voor beleggers een aantrekkelijke en voordelige invulling van hun portefeuille.” Wekking wijst de belegger er graag op dat het verstandig kan zijn om gebruik te maken van verschillende trackers en beleggingsfondsen. “Het zonder transactiekosten aankopen en verkopen maakt dat uitstekend mogelijk,” aldus Wekking.

Een ander voordeel van de nieuwe tariefstructuur, is het kosteloos kunnen herbalanceren van de portefeuille. Wekking: “Vaak zien wij dat beleggers met het oog op verminderen van risico graag gespreid aankopen en soms terug willen naar hun oorspronkelijke strategie. Vanaf volgend jaar kan dat eenvoudig en gratis.”

Beleggen aantrekkelijke optie naast sparen

Deze nieuwe tariefstructuur past bij de klantfilosofie die ING nastreeft. “We zien dat veel van onze klanten hun vermogen op een overzichtelijke en transparante manier willen opbouwen. In onze ogen is beleggen, naast sparen, hierbij een essentieel onderdeel. Met de nieuwe tarifering zorgt ING ervoor dat onze klanten een zo optimaal rendement kunnen behalen, op een manier die bij ze past,” aldus Peter-Paul Wekking.

Critvestor

Wilt u meer weten over trackers? Bezoek dan onze categoriepagina over indexfondsen. Wij hebben een nieuwsbrief met een portefeuille die op basis van trackers, belegd: Critivestor. Het is een nieuwsbrief  die geschikt is voor de lange termijn belegger. In oktober 2011 zijn wij met deze portefeuille begonnen.

Het startkapitaal was 10.000 euro. Het vermogens is aangegroeid naar 13.197 euro, wat een rendement betekent van 32%. Het is belangrijk te weten dat deze goede prestaties exclusief dividend zijn. De beleggers die de portefeuille volgen ontvangen dit dividend (kan oplopen tot bijvoorbeeld 7,7 % ). Daardoor is hun rendement in werkelijkheid aanzienlijk hoger! Ook worden renteopbrengsten buiten beschouwing gelaten.

De trackers kunnen in principe bij Binck aangekocht worden.

Wilt u ook lid worden van deze service?: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.