Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe uw tunnelvisie te overwinnen

Zoals u misschien al weet, kan handel een breed scala aan emoties creëren, waaronder angst en opwinding. De meeste aandacht wordt besteed aan fases van angst, maar soms kunnen handelaren ook te veel vertrouwen krijgen in hun analyse, wat kan leiden tot een voorkeur voor bevestiging.

Minder emotie is meer rendement ! Wacht niet langer en beleg als een professional ! Beleg via automatische beleggingssystemen! KLIK HIER voor meer informatie.

Bij beleggen is het bevestigingsvooroordeel van belang. Beleggers zijn slechts op zoek zijn naar wat hun visie bevestigt. de onderzoekers Mercier en Sperber geven de voorkeur aan de term ‘myside bias’. Mensen hebben de neiging om informatie te omarmen die hun overtuigingen ondersteunt en verwerpen informatie die in tegenspraak is met hen. Geconfronteerd met het argument van iemand anders, zijn we behoorlijk bedreven in het opsporen van de zwakke punten. Onze meningen willen we liever niet afkraken.

Een recent experiment uitgevoerd door Mercier en enkele Europese collega’s toont deze asymmetrie aan. Deelnemers werden gevraagd om een ​​reeks eenvoudige redeneerproblemen te beantwoorden. Ze werden vervolgens gevraagd om hun antwoorden toe te lichten en kregen de kans om ze aan te passen als ze fouten identificeerden. De meerderheid was tevreden met hun oorspronkelijke keuzes; minder dan vijftien procent veranderde van gedachten in stap twee.

Onze voorouders hadden niet te maken met gefabriceerde studies, nepnieuws, of Twitter. Het is daarom geen wonder dat de rede tegenwoordig vaak tekortschiet. De omgeving is te snel  veranderd. Een van de moeilijkste aspecten van handelen is het vinden van een gebalanceerde denkwijze.

Bevestigingsbias komt het meest voor wanneer handelaren zeer zeker zijn van hun analyse of handelsconfiguratie. Een heel gebruikelijk voorbeeld is wanneer traders denken dat een trade-setup (bijna) een “zekere” overwinning is. Vaak kom ik dan analyses of beweringen tegen van: Het is zo hard gestegen en het moet nu omlaag.  Alle signalen die het tegenovergestelde aangeven, zijn valse vlaggen.

Van € 50.000 naar € 400.000 in minder dan 3 jaar, dat is mogelijk, bekijk deze video

Het gevolg van overmoedig te zijn is dat handelaren hun evenwichtige denkwijze verliezen en hun mening sterk wordt beïnvloed door hun overtuigingen. Ze verliezen het vermogen om de grafieken te analyseren. Hun huidige handel staat het analyseren van prijsacties, prijspatronen en al het andere in de weg.

Welke handelaars lijden het meest van dit soort vooroordelen? Het gebeurt wanneer handelaren een winnende reeks hebben, maar het is zeker niet het enige scenario. Het hangt ook af van het type handelaar dat u bent.

Hoe overwinnen

Het bestrijden van een tunnelvisie is niet zo eenvoudig als het aanraken van een aan -en uitknop, helaas. Maar met een paar bewuste en gefocuste stappen, kunnen traders volgens Chris Svorcik een lange weg afleggen om deze bias te verbeteren.

De eerste tip is de markt niet zien als een plek waar de handelaar gelijk heeft en de markt verkeerd is. De prijzen zullen bewegen zoals ze willen, en onze mening, vertekening of weergave hebben geen invloed op de prijs. Eenvoudig gezegd, onze gedachten of emoties zullen de prijs nooit omhoog of omlaag doen stijgen.

De prijs zal bewegen zoals hij wil. In mijn ogen en visie zal het bewegen volgens de weg van de minste weerstand. Mijn taak als handelaar is om het pad van de minste weerstand te analyseren en transacties binnen dat pad te vinden die het meest logisch zijn. Ik ben me er meer dan ooit van bewust dat de weg van de minste weerstand kan veranderen, afhankelijk van nieuwe informatie en prijsactie die elke minuut, uur en dag in de grafieken verschijnt.

Wij hebben een handelssysteem ontwikkeld op de Duitse beursgraadmeter die trendvolgend is, dat wil zeggen dat het geen mening heeft over de beweging maar een positie inneemt zodra dat gunstig is. Ga naar DaxTrader.nl voor meer informatie.

Mijn tweede tip is om een ​​handelsvriend die je als handelaar kent, om advies te vragen en je stijl van handelen kent, anders kan advies contraproductief werken. Een handelspartner kan u helpen dingen vanuit een ‘neutraal’ perspectief te bekijken en proberen de emoties die u met een opstelling zou kunnen voelen, te verwijderen / neutraliseren. Wij bieden voor handelaren een hulplijn aan in de vorm van SMS signalen. Op die manier kunnen ze hun visie toetsen.

De handelspartner hoeft niet je echte vriend te zijn. Het kan ook online zijn, iemand van een forum, Twitter, Skype, online live webinars, enz. Ook heb je hier niet per se een handelsmaatje voor nodig. Je kunt jezelf om raad vragen door je voor te stellen en te doen alsof je zelf niet bij de handel betrokken bent.

Mijn derde en laatste tip is om prijsacties te volgen en de beurs beslissingen voor mij te laten nemen. Prijsactie is een veel betere indicatie van richting, omkeringen, bounces, break-out en trend-voortzetting dan iets anders. Door koersen, momentum-, correctie- en koerspatronen te kunnen lezen en interpreteren, kunnen traders betere analisten worden en een gebalanceerd vertrouwen krijgen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *