Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beschermd beleggen

De vraag die iedereen bezig houdt op dit moment is of we de bodem van deze correctie gezien hebben?

Helaas gaat er geen belletje op het laagste punt van de financiële markten. Uiteraard hebben we gezien dat de daling er uit lijkt te zijn en er een bodem gevormd lijkt. Echter wanneer je zeker van je zaak wilt zijn dan past het woord lijkt niet. Instappen op het verkeerde moment is een vervelende ervaring voor een belegger echter niet instappen op het juiste moment is zeker zo vervelend! Omdat onder veel beleggers en ook onder onze klanten dit gevoel leeft denken wij de oplossing te hebben:

“vermogensbeheer met vermogensgarantie” dit wil zeggen: Instappen in de markt zonder dat u uw inleg kunt verliezen. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, en toch kan het en ik zal uitleggen hoe.

Dit doen wij door bijvoorbeeld een deel van uw inleg te investeren in een obligatie zodat deze binnen een aantal jaren terug zal groeien naar een vooraf bepaald percentage (bijv. 100%) van uw initiële inleg. Door dit te doen heeft u een kapitaalgarantie van de uitgever van deze obligatie (bijvoorbeeld een bank of een staat). Het bedrag dat niet gereserveerd wordt zal geïnvesteerd worden in een optie op een door u gewenste onderliggende waarde, dit kan variëren van grondstoffen, indices, valuta tot individuele aandelen of een combinatie van meerdere. Uw participatie in de onderliggende waarde is in de meeste gevallen boven de 100% hierdoor verliest u geen participatie ondanks de garantie!

Er zijn op dit moment zeer aantrekkelijke producten voor de belegger die gelooft in een stijging van bijvoorbeeld de AEX Index. Deze producten bieden vaak een bescherming tegen een eventuele daling van de onderliggende waarde.

De kapitaalbescherming van uw inleg heeft betrekking op de einddatum van de belegging, het product kan tussentijds wel verhandeld worden maar dan gaat de garantie niet op. Het product heeft een vooraf gestelde looptijd en het kredietrisico ligt bij de uitgevende instelling.

Uiteraard zijn er beperkingen om de garanties mogelijk te maken, bijvoorbeeld het aftoppen van de maandelijkse performance.

Dus mocht u het gevoel hebben dat de AEX in de komende jaren zal stijgen maar wilt u beschermd zijn voor neerwaartse situaties zoals door de crisis in Japan zijn ontstaan, dan weet u wat u te doen staat.

Paul Rodenburg
http://www.darioncm.com/

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “Beschermd beleggen”

 1. Avatar

  ook in deze (old school risk perception) constructie kan uiteindelijk zelfs de hele inleg verloren gaan! Er bestaat geen gratis beleggen zonder risico. #sprookjes zijn te mooi om waar te zijn.

 2. Avatar

  Garanties bestaan alleen indien en voorzover er op het eind van de rit iemand is die de garantieafspraak kan nakomen. ( zie de Lehmannotes ).
  Ook al heb je je “verzekeringspremies” betaald is er geen absolute garantie.
  Dus graag een ander advies.

 3. Paul Rodenburg

  Beste Koen en Bertus,
  Terecht door jullie opgemerkt blijft er een risico bestaan. Dit heb ik ook beschreven, dit is het kredietrisico op de uitgevende instelling. Helaas bestaan er geen garanties waar geen enkel risico aanzit. Zelfs een staat kan in theorie failliet gaan. Ook je geld op de bank zetten heeft risico’s wel kun je bij een dergelijk product zelf de uitgever uitkiezen en hierbij let je op de krediet rating. Nog steeds geen volledige garantie maar je kunt wel kiezen voor een partij die meer conservatief is als bovegenoemde Lehman Brothers.
  Met vriendelijke groet,

  Paul Rodenburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *