Tip: kleine landbouwbedrijven

De wereldbevolking groeit. Het gedeelte van deze bevolking dat steeds meer en beter gaat eten stijgt ook. De vraag naar landbouwproducten stijgt navenant. We hebben inmiddels kunnen constateren dat koffie, suiker, maïs, graan, soja, kunstmest, etc. allen stijgen.

Aandelen van grote gerenommeerde bedrijven als John Deere, Potash Corp. Of Saskatchewan en Mosaic zijn behoorlijk opgelopen. Maar nu is er ook een mogelijkheid voor beleggers om van deze ontwikkelingen te kunnen profiteren via kleinere bedrijven.

Tip van de Week: IQ Global Agribusiness Small Cap ETF

De small caps uit deze sector zijn nu verenigd in bovengenoemde ETF. De ETF bevat 52 aandelen, waaronder Viterra, Tractor Supply, Smithfield Foods, Nutreco, Ebro Foods en Cosan. De ETF belegt wereldwijd en staat vanaf vandaag (!) genoteerd aan de beurs van New York onder het mooie symbool CROP.

De verwachting is dat deze tracker minder beweeglijk zal zijn dan zijn grote broer – Market Vectors Agribusiness (MOO) – en daardoor een meer stabiele belegging.

Datum advies: 22 maart 2011
nog onbekend (om 15.30)
Actuele koers: klik hier
Ticker symbool: CROP

Ondergetekende heeft geen positie en klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.