Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggen tegen wil en dank!

ESG is erg populair in Europa. Steeds meer euro’s vloeien die hoek in, ook als het gaat om passieve beleggingsfondsen. De instroom is zo groot dat een aantal fondsmanagers van ETF’s hebben besloten hebben om hun fonds op de ESG-leest te schoeien.

Daar is niet iedere vermogensbeheerder erg gelukkig mee. Ze voelen zich overdonderd en voor het blok gezet. Hen wordt niets gevraagd en alleen maar meegedeeld.

Een tweede bezwaar is dat de vermogensbeheerders soms helemaal niet te spreken zijn over de koerswijziging. De beleggingsdoelstelling van de vermogensbeheerder kan immers een heel andere zijn dan die van het heringerichte fonds. Sommige vermogensbeheerders denken bijvoorbeeld een slaatje te kunnen slaan door niet mee te gaan met de ‘ESG gekte’ en in plaats daarvan bijvoorbeeld zwaar in fossiel te gaan of te blijven.

Het is dus allemaal een kwestie van heldere communicatie! Of toch niet?! Er bestaat niet zoiets als een aandeelhoudersregister voor ETF’s. Fondsbeheerders weten zodoende niet wie hun aandeelhouders zijn en dat maakt een effectieve communicatie moeizaam. ‘Ongelukjes’ zijn derhalve niet te vermijden, laat staan een diepgaand verschil in opvattingen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *