Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 mooie aandelen voor de komende 4 jaar

De Amerikaanse verkiezingsdag baarde Wall Street duidelijk zorgen. Sinds ongeveer een week is de volatiliteit op de aandelenmarkten toegenomen en beleggers vragen zich af wat de Amerikaanse economie de komende vier jaar in petto heeft.

Deze angsten zijn grotendeels ongegrond. De aandelenmarkt heeft het historisch gezien beter gedaan met een democraat in het Witte Huis in de afgelopen 75 jaar. Toch hebben beide partijen een gezonde jaarlijkse winst gemaakt bij de aandelen. Aangezien groei niet afhangt van een tijdelijke verschuiving in fiscaal beleid, zouden bedrijven van goede kwaliteit het goed moeten doen onder beide regeringen.

Hier zijn dus vier mooie aandelen die u nu kunt kopen en de komende vier jaar kunt vasthouden. Het maakt niet uit wie de Amerikaanse president wordt of welke partij in functie is.

1. Kirkland Lake Gold (huidige koers : 58,77 CAD)
Gezien de huidige toestand van de Amerikaanse economie met betrekking tot Corona, zouden de goudaandelen de komende jaren kunnen stijgen. Om deze reden zou Kirkland Lake Gold op uw lijst moeten staan.

Er zijn macro- en bedrijfsspecifieke katalysatoren voor goudaandelen zoals Kirkland Lake. Op macroniveau zou de prijs van goud in fysieke termen moeten worden gestimuleerd door het voornemen van de Federal Reserve om de rentetarieven tot 2023 laag te houden. De Fed heeft met haar versoepeling ook meer geld in omloop gebracht. Dit zou moeten wegen op de Amerikaanse dollar, wat een positief effect heeft op de goudprijs. Dat komt omdat het een omgekeerde relatie heeft met de dollar.

Maar Kirkland Lake Gold gaat over meer dan alleen hogere goudprijzen. Het is het best presterende bedrijf in de mijnbouw – $ 848 miljoen in contanten en geen schulden. Het heeft dat jaar bijna $ 527 miljoen aan aandelen teruggekocht en zijn dividend verdrievoudigd. De uiterst efficiënte en kosteneffectieve productiefaciliteiten van het bedrijf maakten dit mogelijk.

Het maakt niet uit wie de volgende president is. Goud zal floreren en Kirkland Lake heeft het veiligste record in de branche.

2. Amazon (huidige koers : $ 3143,74)
Een ander onfeilbaar aandeel dat ongeacht de politiek in uitstekende staat is, is e-commercegigant Amazon. Hoewel Biden heeft gezegd dat Amazon hogere belastingen zou moeten betalen, zal het financiële beleid dit bedrijf niet stoppen.

Amazon controleert tussen 38 en 44% van alle online verkopen in de Verenigde Staten. Dat is ongeveer 33 tot 37 procentpunten meer dan de naaste rivaal. Zelfs als je bedenkt dat de retailmarges flinterdun zijn, is het nog steeds benijdenswaardig om de nummer één te zijn. Amazon kon bijvoorbeeld wereldwijd meer dan 150 miljoen Prime-leden aantrekken. De jaarlijkse vergoedingen die deze leden betalen, zorgen ervoor dat Amazon de goederen goedkoper kan blijven aanbieden. Deze lidmaatschappen binden gebruikers ook aan het aanbod van producten en diensten van het bedrijf.

De echte ster is echter Amazon Web Services. Het snelgroeiende segment van de cloudinfrastructuur groeide met 29% voor het tweede kwartaal op rij en heeft nu een jaaromzet van meer dan $ 46 miljard. Wat nog belangrijker is, de cloudmarges zijn veel beter dan die in de detailhandel. De operationele cashflow zal omhoog blijven schieten naarmate AWS groeit.

3. Exelixis (huidige koers : $ 21,00)
Hoewel de meeste biotechaandelen zeer volatiele beleggingen zijn, is medicijnfabrikant Exelixis een relatief veilige gok, ongeacht wie de verkiezingen wint.

Cabometyx is het belangrijkste medicijn van het bedrijf. Het is goedgekeurd voor de behandeling van niercelcarcinoom (RCC) en gevorderd levercelcarcinoom. In 2021 wordt verwacht dat Cabometyx het eerste jaar van blockbuster- therapie zal hebben (d.w.z. met een jaarlijkse omzet van $ 1 miljard of meer). Het medicijn zal profiteren van een grotere vraag en uitgebreide toepassingsgebieden.

Cabometyx wordt momenteel onderzocht in ongeveer zes dozijn lopende klinische onderzoeken. Interessant genoeg omvatte een van deze onderzoeken, CheckMate 9ER, het testen van Cabometyx in combinatie met Bristol Myers Squibb’s belangrijkste concurrent Opdivo . De Fase 3-resultaten toonden aan dat de combinatie veel effectiever was dan het vorige standaardgeneesmiddel Sutent.

Cabometyx levert ook veel geld op. Het bedrijf verwacht 2020 af te sluiten met $ 1,5 miljard tot $ 1,6 miljard aan contanten en investeringen. U kunt op realistische wijze overal tussen de $ 400 miljoen en $ 500 miljoen aan vrije cashflow per jaar genereren. In deze groeiende kasbuffer is zeker zekerheid te vinden.

4. Palo Alto Networks (huidige koers : $ 252,13)
Ongeacht de uitkomst van de verkiezingen, aandelen in cybersecurity-oplossingenprovider Palo Alto Networks.

Ook hier zijn er macro- en bedrijfsspecifieke aspecten. De pandemie heeft de overstap van bedrijven naar internet en de cloud versneld. We hebben een permanente verandering gezien in de manier waarop bedrijven werken en hoe consumenten winkelen. Dit betekent dat steeds meer mensen vertrouwen op de bescherming van bedrijfsgegevens. Hackers en bots hebben geen pauze.

Op bedrijfsspecifiek niveau gaat Palo Alto Networks over van fysieke firewallproducten met lagere marges naar op abonnementen gebaseerde cloudbeschermingsoplossingen. Het abonnementsmodel genereert hogere marges, leidt tot meer consistente verkopen en vermindert het klantverloop.

Het succes van Palo Alto hangt ook af van zijn overnamestrategie. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar manieren om zijn productaanbod uit te breiden en meer kleine en middelgrote bedrijven te bereiken.

Geld verdienen in elke markt
Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van 81%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *